Protitočne konstrukcije

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Težko je reči. Toča se lahko nekaterih krajev izogiba vrsto let. Tudi to, da potolče pri sosedih, pri tebi pa ne, je lahko naraven pojav. Če jo pa v resnici odganja, ti lahko samo čestitam!
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Muha se popolnoma strinjam, lahko je popolnoma naravni pojav, da toče že vrsto let ni bilo. Preventivno vsako leto pokrijem rastlinjak iz lexana z protitočno mrežo (dvojna preventiva Smile ). Je pa na netu kar precej napisanega o tem. Verjeti napisanemu Question , mislim,da so najboljše lastne izkušnje !?_________________Robert
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Zato ker prekriješ ni toče. Ko boš eno leto pustil neprekrito, takrat pa bo toče ,)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Uporabniški avatar
Peter
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Če v google slike vtipkaš frazo proti točna mreža v italijanščini ali angleščini, dobiš kar nekaj slik za ideje.
Italijansko:
rete antigrandine- Protitočna mreža
rete antigrandine per orto- Protitočna mreža za vrt
Angleško:
anti hail net - Proti točna mreža

Samo zanimivost, je pa samogradnja kar zahtevna pa verjetno ne najbolj primerna za močne vetrove:
Meni je všeč odpiranje v obliki jadra, sistem kot ga imajo na barkah za navijalna jadra. Za kvadratno obliko potrebuješ 4 fiksne stebre. Zgleda pa tako:

Mislim, da je slika jasna. Na sredini je cev, ki se vrti na zajli. Potrebno je izdelat sistem za navijanje in nekaj škripčevja, da lahko z potegom ene vrvi razpneš oba krajca hkrati.
Seveda so tej sistemi bolj primerni za senčila. Za več slik takega sistema klikni v google slike: "Tende da sole a vela"
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Peter hvala.

Irena
Irena

No, za letos sva takole rešila

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Prav lično izgleda, upam, da si zadovoljna..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Sem videla v živo, je lično, predvsem pa odlično deluje proti toči Very Happy_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Irena

Ivčk, hvala. Zaenkrat srn ni, toča ostane na mreži, odprto imam malo z notranje strani. Na jesen pa še tam zaprem.
Ja sem zadovoljna.

Irena
Irena

Marijav,
profilni koli se obnesejo. Jerca, tudi jaz jih imam letos.

Irena
Odgovori