Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jajčevci 2015

Odgovori
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Predlani se je dobro obnesel nizki fižol,jih je lepo senčil.Lansko leto manj,ker je bilo veliko dežja.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

tudi jaz lani nisem imela "zastrtih" nog pri jajčevcih._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Jajčevce sem dva dni nazaj začela crkljati zunaj na soncu, tako kot paprike in paradajze. Ampak jajčevce mi je na parih mestih prismodilo po listih. Paprike in paradižniki so nedotaknjeni. Izgleda, da so nežni listi jajčevcev bolj občutljivi na direktno sonce. Tudi nižje temperature slabše prenašajo kot paprike in paradajzi. Zato jih bom imela še nekaj časa raje noter pri oknu, kjer jim je malo topleje, in bolj postopno jih bom navajala na direktno sonce.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

jaz imam moje še v hiši, jutri jih odnesem v rastlinjak, ker so že preveliki, da bi ostali na jedilni mizi. So pa letos resnično lepi:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Ivčk, pazi da te ne prerastejo Smile.

Irena
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Letos bom prvič gojil jajčevce v loncu in v rastlinjaku pa me zanima koliko veliki lonci se kaj priporočajo in če lahko v enega večjega dam po dve sadiki hkrati?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

@trocki; Pred dvema letoma sem jih imel posajene v 30l loncih. Ena sadika na lonec in je bila kar stiska.
Prva težava je zalivanje, ko je bilo od druge polovice poletja potrebno kar redno, dva do tri kratno na dan. Rastline so bile velike in poraba je bila enostavno velika.
Druga težava ali pa opazka, (da ne bom tako "črno-beseden") pa so hranila. Brez gnojenja ni pametnega pridelka, beri več kot tri, štiri plodove na rastlino.
Matematika je zelo enostavna: >input-autput< Človek se šele skozi takšno izkušnjo zaveda koliko nudi rodovitna zemlja na vrtu (v rastlinjaku, ....)

Če bi imel možnost, da lonci stojijo na zemlji, kjer bodo rastline pognale korenine še v njo, bo mnogo lažje. Recimo.
bobolino

Celinci, kdaj boste presajali sadike na prosto?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Letos verjetno šele po ledenih možeh. Čeprav bodo v rastlinjaku.
bobolino

jaz jih imam v lončkih v rastlinjaku, pa še razmišljam, če bi jih letod gojila na gredi ali v loncih._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori