Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jajčevci 2015
Jajčevce sem dva dni nazaj začela crkljati zunaj na soncu, tako kot paprike in paradajze. Ampak jajčevce mi je na parih mestih prismodilo po listih. Paprike in paradižniki so nedotaknjeni. Izgleda, da so nežni listi jajčevcev bolj občutljivi na direktno sonce. Tudi nižje temperature slabše prenašajo kot paprike in paradajzi. Zato jih bom imela še nekaj časa raje noter pri oknu, kjer jim je malo topleje, in bolj postopno jih bom navajala na direktno sonce.
jaz imam moje še v hiši, jutri jih odnesem v rastlinjak, ker so že preveliki, da bi ostali na jedilni mizi. So pa letos resnično lepi:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
@trocki; Pred dvema letoma sem jih imel posajene v 30l loncih. Ena sadika na lonec in je bila kar stiska.
Prva težava je zalivanje, ko je bilo od druge polovice poletja potrebno kar redno, dva do tri kratno na dan. Rastline so bile velike in poraba je bila enostavno velika.
Druga težava ali pa opazka, (da ne bom tako "črno-beseden") pa so hranila. Brez gnojenja ni pametnega pridelka, beri več kot tri, štiri plodove na rastlino.
Matematika je zelo enostavna: >input-autput< Človek se šele skozi takšno izkušnjo zaveda koliko nudi rodovitna zemlja na vrtu (v rastlinjaku, ....)
Če bi imel možnost, da lonci stojijo na zemlji, kjer bodo rastline pognale korenine še v njo, bo mnogo lažje. Recimo.
Prva težava je zalivanje, ko je bilo od druge polovice poletja potrebno kar redno, dva do tri kratno na dan. Rastline so bile velike in poraba je bila enostavno velika.
Druga težava ali pa opazka, (da ne bom tako "črno-beseden") pa so hranila. Brez gnojenja ni pametnega pridelka, beri več kot tri, štiri plodove na rastlino.
Matematika je zelo enostavna: >input-autput< Človek se šele skozi takšno izkušnjo zaveda koliko nudi rodovitna zemlja na vrtu (v rastlinjaku, ....)
Če bi imel možnost, da lonci stojijo na zemlji, kjer bodo rastline pognale korenine še v njo, bo mnogo lažje. Recimo.