Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Polži

Odgovori
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

To s kavo nima učinka. Soseda je govorila,da to prakticira in nima polžev,seveda smo poskusili,polžev je bilo enako kot prej.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

A so že polži?! Confused
Figula, se nama v soboto rata dobit?
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Ja, pri meni so že in to so pravi bojni pohodi malih od nekaj mm do 3 cm Twisted Evil . Ti pošljem zs.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Enkrat sva se z muho menili, da verjetno odrasli rdeči polži ne prezimijo. izgleda, da je res tako, ker spomladi najdemo samo čisto majhne polžke, ki še nimajo niti prave oranžne barve. Pri meni so se čez zimo ti otorčički, ki so se zvalili pred zimo, skrivali v zimskih radičih. Zdaj so se pa izlegli spomladanci, ki so pa še zelooo majhni. Pred dnevi sem odgrnila folijo s kupa zemlje in naletela na kar nekaj gnezd polžjih jajčec. Ko sem bolj od blizu pogledala, sem ugotovila, da so vsa predrta - torej so se polžki že izlegli... Glede na jajčeca, bo moja polžja vojska letos kar obilna..._________________naredimo svet lepši
figula

Se tudi jaz pridružujem mnenju glede oranžnih. Vsi največji najdeni so nakazovali sled svoje "odrasle" barve, ostali majhni so sivi, rjavi, črni.

Tako da sem vesela, ko te milimetrske najdem pri sluxx pojedini - ker jih je sicer težko zapazit in pobrat.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Torej jim sluxx kar tekne?
figula

ja, muha, mislim da jim tekne. Sicer bi si želela, da jim še bolj Wink , ker neke strašne gužve tudi ni okoli zrnc.
Bom čez vikend hodila ponoči ob različnih urah preverjat, da bo statistika bolj točna Smile .
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Nekam izginjajo solate, očitno je bila pojedina Confused

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

nxyz, lahko se samo troštaš, da so zrnca pojedli zraven solate kot sladico Evil or Very Mad .

Poskusi jih ralo poškropiti. Za Ferramol sem nekje v uradnih opisih zasledila, da jim rahlo vlažen še bolj diši. Lahko da zato silijo v solato, ker iščejo predvsem vlago.

Jih bomo že pogruntali, ni Twisted Evil Twisted Evil .
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Meni se je na mizi v zimskem vrtu znašel en 5cm prasec in v podstavku okenskega korita iz jogurt lončkov pojedel skoraj vse paradajze.

V polivinil tunelu so solatke začele takoj izginjati, pa sem jih opazil pod polivinilom ob robu in jih vsak dan odstranjeval, po ene 6. dnevih je mir.
Po moje bi bilo kasneje smiselno po gredah razpostaviti zavetje, kamor se bodo zatekali in jih bomo lahko pobirali. Mogoče zvečer dobro namočiti delčke grede in jih pokriti z deščicami, morda z Al folijo na vrhu, če jih bomo pobiralo bolj pozno, da jih sonce ne bi tačas odgnalo.
Odgovori