Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Polži
Enkrat sva se z muho menili, da verjetno odrasli rdeči polži ne prezimijo. izgleda, da je res tako, ker spomladi najdemo samo čisto majhne polžke, ki še nimajo niti prave oranžne barve. Pri meni so se čez zimo ti otorčički, ki so se zvalili pred zimo, skrivali v zimskih radičih. Zdaj so se pa izlegli spomladanci, ki so pa še zelooo majhni. Pred dnevi sem odgrnila folijo s kupa zemlje in naletela na kar nekaj gnezd polžjih jajčec. Ko sem bolj od blizu pogledala, sem ugotovila, da so vsa predrta - torej so se polžki že izlegli... Glede na jajčeca, bo moja polžja vojska letos kar obilna..._________________naredimo svet lepši
Meni se je na mizi v zimskem vrtu znašel en 5cm prasec in v podstavku okenskega korita iz jogurt lončkov pojedel skoraj vse paradajze.
V polivinil tunelu so solatke začele takoj izginjati, pa sem jih opazil pod polivinilom ob robu in jih vsak dan odstranjeval, po ene 6. dnevih je mir.
Po moje bi bilo kasneje smiselno po gredah razpostaviti zavetje, kamor se bodo zatekali in jih bomo lahko pobirali. Mogoče zvečer dobro namočiti delčke grede in jih pokriti z deščicami, morda z Al folijo na vrhu, če jih bomo pobiralo bolj pozno, da jih sonce ne bi tačas odgnalo.
V polivinil tunelu so solatke začele takoj izginjati, pa sem jih opazil pod polivinilom ob robu in jih vsak dan odstranjeval, po ene 6. dnevih je mir.
Po moje bi bilo kasneje smiselno po gredah razpostaviti zavetje, kamor se bodo zatekali in jih bomo lahko pobirali. Mogoče zvečer dobro namočiti delčke grede in jih pokriti z deščicami, morda z Al folijo na vrhu, če jih bomo pobiralo bolj pozno, da jih sonce ne bi tačas odgnalo.