Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi moji še niso pikirani in kot izgleda, pred naslednjim tednom tudi še ne bodo. kar bo, pač bo.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

NO, na žalost sem najbolj počasna. Letos nisem dala v vodo semen pred sejanjem in so kalili 2 tedna (ponavadi pridejo ven v parih dnevih, ker jih dam na vroče - na kurilno peč), tako da so sedaj šele začeli kukati ven. Ker sem mislila, da sploh ne bojo, sem jih še enkrat sejala. Tokrat po predhodnem namakanju in se že kažejo kalčki.

Vedno sem imela velike, cvetoče sadike. Letos bodo zelo mlade. Se ne obremenjujem s tem. Na paprikah in jajčevcih so uši. Evil or Very Mad_________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Moji imajo nekateri šele klične listke, drugi kažejo prve prave listke, tretji oziroma, natančneje, prvi, ki sem jih sejala januarja za preskus kalivosti in jih nisem zavrgla, ker so bili tako lepi, imajo pa 25 cm._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
tigrček

Odgovor Napisal/-a tigrček »

svoje imam v rastlinjaku in ker ga nisem ogreval celo noč so sadike ovenele, ne povsem in ne vse ampak vprašanje če se bodo še pobrale, ima kdo kaj izkušej, koliko minusa je bilo zjutraj zunaj
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Tigrček, po moje ni strahu, tudi meni so lani sadike jajčevcev in paprik na mrazu ponoči čisto ovenele, kar polegle so, pa so se čez dan lepo pobrale. Pa sem tudi od drugih prebrala, da se jim je to zgodilo.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Moji se pa še (skupaj s čiliji in paprikami) pretegujejo ob oknu. Se jih še ne upam dat v toplo gredo Embarassed. Verjetno se ojunačim, ko mine tale napovedan mraz.
Pa tudi topla greda je še zasedena z zimsko solato in raznimi sadikami za letošnjo sezono._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jaz imam tudi še vso zelenjavo notri. Samo en dan so bili zunaj na utrjevanju. Letos je še zelo mrzlo.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Če sodim po 10 dnevni napovedi http://www.krtina.com/Napoved/Napoved.asp se jih ponoči še nekaj časa ne bo splačalo imeti v neogrevanih rastlinjakih, razen na izjemno dobrih lokacijah/situacijah (napr. ob hiši). Čez dan je seveda druga zgodba, a kaj ko smo takrat v službi, no vsaj nekateri. Danes zjutraj je bilo pri meni v rastlinjakcu okoli 0 stopinj in po travi malo slane, jutri bo še malo bolj mrzlo. Torej posplošeno rečeno poreden
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Balkonske imam že zunaj v topli gredi. Čez dan jim je lepo toplo, ponoči jih bom grela s svečko pod glinastim loncem. Topla greda je mini in mislim, da jim bo to čisto zadostovalo. Škoda mi jih je imeti notri, ko je zunaj čez dan tak lep sonček.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

V mojem plastenjaku mož vsak večer svečo prižge, tako za pokopališče. Prej je sicer povedal, da so bili malo povešeni listi. Moram it pogledat tiste glinaste lučke. A je kak angleški izraz, po katerem ste iskali te lučke?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori