Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2015
NO, na žalost sem najbolj počasna. Letos nisem dala v vodo semen pred sejanjem in so kalili 2 tedna (ponavadi pridejo ven v parih dnevih, ker jih dam na vroče - na kurilno peč), tako da so sedaj šele začeli kukati ven. Ker sem mislila, da sploh ne bojo, sem jih še enkrat sejala. Tokrat po predhodnem namakanju in se že kažejo kalčki.
Vedno sem imela velike, cvetoče sadike. Letos bodo zelo mlade. Se ne obremenjujem s tem. Na paprikah in jajčevcih so uši. _________________Lp, Živa
Vedno sem imela velike, cvetoče sadike. Letos bodo zelo mlade. Se ne obremenjujem s tem. Na paprikah in jajčevcih so uši. _________________Lp, Živa
Moji imajo nekateri šele klične listke, drugi kažejo prve prave listke, tretji oziroma, natančneje, prvi, ki sem jih sejala januarja za preskus kalivosti in jih nisem zavrgla, ker so bili tako lepi, imajo pa 25 cm._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Če sodim po 10 dnevni napovedi http://www.krtina.com/Napoved/Napoved.asp se jih ponoči še nekaj časa ne bo splačalo imeti v neogrevanih rastlinjakih, razen na izjemno dobrih lokacijah/situacijah (napr. ob hiši). Čez dan je seveda druga zgodba, a kaj ko smo takrat v službi, no vsaj nekateri. Danes zjutraj je bilo pri meni v rastlinjakcu okoli 0 stopinj in po travi malo slane, jutri bo še malo bolj mrzlo. Torej posplošeno rečeno
V mojem plastenjaku mož vsak večer svečo prižge, tako za pokopališče. Prej je sicer povedal, da so bili malo povešeni listi. Moram it pogledat tiste glinaste lučke. A je kak angleški izraz, po katerem ste iskali te lučke?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Anne Brontë