Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Mravlje
-
- Site Admin
Mravlje
(Prenos iz arhiva)
V loncu imam fourberry in včeraj sem opazila pri cvetovih in popkih ogromno mravelj. Posula sem s cimetom, pa mravelj to ni odgnalo. Nekje sem prebrala, da mravlje jedo mešanico sode in sladkorja v prahu in to jim potem škodi. Zato sem zjutraj vse skupaj posula še s to mešanico, precej na debelo. A mravlje so še vedno tam, kjer so bile in žive. Še nikoli na nobeni rastlini nisem videla toliko mravelj na kupu. S čim naj še poskusim, da se jih znebim?
Nisem še imela invazije mravlj in nimam osebnih izkušenj - naj bi bil učinkovit borax:
https://www.youtube.com/results?search_query=borax+ant+killer
Ni veliko možnosti, da ga pri nas kupiš . Jaz ga imam nekaj, če se boš odločila za kakšen recept.
https://www.youtube.com/results?search_query=borax+ant+killer
Ni veliko možnosti, da ga pri nas kupiš . Jaz ga imam nekaj, če se boš odločila za kakšen recept.
Na povezavi, ki jo je pripela Figula, povejo, da zmešamo enako količino sladkorja in boraksa, raztopimo v vodi in nalijemo v plitko posodico, recimo pokrov od plastičnega lončka za skuto. Nastavimo na mesto, kjer prihajajo mravlje. Sladkor jih privabi, da popijejo tudi boraks, odidejo po svoji poti in se ne vrnejo več (beri: mrtve ne morejo). Opozori še na točno razmerje pol-pol, saj če je boraksa preveč, tekočine ne bodo zaužile._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje