Grah - Pisum sativum

Odgovori
tajana

Re: Grah - Pisum sativum

Odgovor Napisal/-a tajana »

Kelvedon. Zdaj zacetek marca pa bom sadila sladkorni grah seme kupljeno v Lidlu. V sredini marca pa domace seme od Cinije.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Jaz sem januarja sadila grah na gredico, ki sem jo prej pokrila z loki in polivinilom, da bo zemlja suha. Ni bila najbolj, ampak grah je zunaj. Sadila sem svoje mešano seme, kajti če bi zgnil, nič hudega. V soboto sem suho zemljo zalila.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi letos sem predvzgojila sadike graha Telefon. V plato sem sejala 13.3. (lani 6.3), na vrt presajala 9.4 (lani 8.4, je bil že precej velik). Včeraj sem opazila prve cvetove. Je pa dosti nižji kot lani. Priplezal je šele do dobre polovice višine opore, lani je bil že na vrhu.

Slika
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Jaz sem sadila direktno v (visoko) gredo. Lepo je vzklil, rasel, zdaj cveti in dela stroke.
Sem ga zelo vesela. Zelo so mi okusni čisto mladi stroki, surovi, direkt z rastline v usta. Pa vršički tudi.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, vreme je zelo ugodno za grah. Raste kot nor in obilno nastavlja cvetje in stroke.
Čeprav bi raje videl, da bi bilo ugodno za paprike, paradižnike, jagode, fige, kakije, lubenice ...
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Andrej Banko napisal/-a: Pe Maj 23, 2025 4:02 pm Ja, vreme je zelo ugodno za grah. Raste kot nor in obilno nastavlja cvetje in stroke.
Čeprav bi raje videl, da bi bilo ugodno za paprike, paradižnike, jagode, fige, kakije, lubenice ...
Saj jaz bi tudi oboje rada, pa verjetno kdo drug tudi, pa ne gre ...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pobrala kelvedon wonder, sajen 10. marca. Stroki so bili še povsem zeleni, nekateri še majhni, vendar ne želim čakati kakšnih miši ali druge zalege. 732 g, skromen pridelek, anpak čisto mlad.

Slika
Odgovori