Grah - Pisum sativum
-
Re: Grah - Pisum sativum
Kelvedon. Zdaj zacetek marca pa bom sadila sladkorni grah seme kupljeno v Lidlu. V sredini marca pa domace seme od Cinije.
-
- Kraj: Žiri-NM
Jaz sem januarja sadila grah na gredico, ki sem jo prej pokrila z loki in polivinilom, da bo zemlja suha. Ni bila najbolj, ampak grah je zunaj. Sadila sem svoje mešano seme, kajti če bi zgnil, nič hudega. V soboto sem suho zemljo zalila.
-
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Jaz sem sadila direktno v (visoko) gredo. Lepo je vzklil, rasel, zdaj cveti in dela stroke.
Sem ga zelo vesela. Zelo so mi okusni čisto mladi stroki, surovi, direkt z rastline v usta. Pa vršički tudi.
Sem ga zelo vesela. Zelo so mi okusni čisto mladi stroki, surovi, direkt z rastline v usta. Pa vršički tudi.
-
- Kraj: Domžale
Ja, vreme je zelo ugodno za grah. Raste kot nor in obilno nastavlja cvetje in stroke.
Čeprav bi raje videl, da bi bilo ugodno za paprike, paradižnike, jagode, fige, kakije, lubenice ...
Čeprav bi raje videl, da bi bilo ugodno za paprike, paradižnike, jagode, fige, kakije, lubenice ...
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Saj jaz bi tudi oboje rada, pa verjetno kdo drug tudi, pa ne gre ...Andrej Banko napisal/-a: ↑Pe Maj 23, 2025 4:02 pm Ja, vreme je zelo ugodno za grah. Raste kot nor in obilno nastavlja cvetje in stroke.
- Melona
- Kraj: Litija