Paprika 2025

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Re: Paprika 2025

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Letos nisem dobil seme Yolo Wonder v Kaliji. Vzel sem sorte Alpina in Adige F1.

Jih je kdo že sadil?
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Papriko Alpina sem ze sadila. Bila je zelo rodna. Ima bolj tanko steno. In je zelo sladka.
mfranc

Tajana, hvala! Jo bom posejal, saj bo edina babura rumene barve.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Alpina je dobra sorta tipa babure. Sem tudi jaz kupila seme v Kaliji, ker ga drugače ni nikjer drugje več za dobiti. Sem posejala kar celo vrečko, pa bo komaj dovolj sadik očitno. Skalilo jih je sicer veliko, ampak sedaj nimajo moči, da bi odvrgli semensko ovojnico. Nekaterim kalčkom sem pomagala jaz in sem odluščila semenski ovoj, druge malo močim z vodo, da se zmehča, ampak imam občutek, da bo kar nekaj rastlinic propadlo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tiana, dobro navlaži in pokrij s pvc vrečko,....da bo visoka vlaga v zraku. Če imaš, uporabi pršilko.
mfranc

Tiana, tole bo pa res veliko sadik; naj ti poratajo! Jaz sem jih sejal 20, pa jih je še veliko ostalo.

Hotel sem posejati tudi 20 semen Adige F1, pa jih je manj, verjetno zato, ker je F1; jo pa po spletu zelo hvalijo. Živi bili, pa videli ... :roll: .

Sem pa včeraj po dolgih letih namočil, za 24 ur, vsa stara semena, ker so ena kar precej stara. Npr. čili Habanero Chocolate, je iz leta 2019,
vesel bom vsakega kalečega semena. Če ... :-)

Ljubov dlan, Yolo Wonder, čili Trinidad Scorpion Green, so mlajša semena in upam na več uspeha.
ketko

Odgovor Napisal/-a ketko »

Alpina tako kot lani spoh ni vzklila, seme od semenarne. Letos poskusno kromo f1 in žlutasek f1, kakšne izkušnje? Od zelenih/rdečih pa se je lani odlično obnesla kadmio f1, bujna in zdrava rast z velikimi in debelimi plodovi.
Odgovori