Čemaž tako in drugače

Odgovori
metuljc
Prispevkov: 9619
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

V kakšni obliki si pa zamrznila čemaž?
brbr
Prispevkov: 8207
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Čemaževe liste operem, poravnam v primerno velike svežnje, ki jih zavijem v PVC folijo. Te zvitke potem shranim v ustreno veliko vrečko in dam v zmrzovalnik.
Ko čemaž potrebujem, malo odvijem folijo, pač toliko, kot rabim čemaža. Tako zmrznjen čemaž se zelo lepo reže z nožem za kruh. V bistvu se kar zdrobi. če ne porabim vsega zavitka, folijo zavijem nazaj in hajd v zmrzovalnik.

zmrznjen-cemaz_________________naredimo svet lepši
metuljc
Prispevkov: 9619
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Hvala, enostavno. Bom posnemala.
brbr
Prispevkov: 8207
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Malenkost. Na enak način shranjujem tudi peteršilj, drobnjak, baziliko, pehtran._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17731
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Re: Čemaž tako in drugače

Odgovor Napisal/-a muha »

Prva runda je že v kozarčkih. Naslednja bo, ko bo zacvetel.

Ga vsi pred obdelavo operete? Čeprav na videz izgleda čist, ostane v vodi kar nekaj smeti in kak micen hiškar. Potem je pa malo sitno čakati, kdaj bodo listi ravno prav osušeni, da na njih ne bo ostajala vlaga in da se jih bo vseeno dalo lepo zmleti. Meni so malček uveli in sem jih morala najprej precej na drobno nasekljati, preden sem jih dala v multipraktik. Drugače so se mi samo navijali okrog noža.
Andrej Banko
Prispevkov: 5334
Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
Kraj: Domžale

Re: Čemaž tako in drugače

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz ga pa vedno operem. Pa potem kar precej časa sušim na večjem cedilu, ponavadi pustim stati čez noč, pa potem dam še malo ven na zrak. Seveda vmes malenkost ovene, pa kaj ...
Odgovori