Čemaž tako in drugače

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

V kakšni obliki si pa zamrznila čemaž?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Čemaževe liste operem, poravnam v primerno velike svežnje, ki jih zavijem v PVC folijo. Te zvitke potem shranim v ustreno veliko vrečko in dam v zmrzovalnik.
Ko čemaž potrebujem, malo odvijem folijo, pač toliko, kot rabim čemaža. Tako zmrznjen čemaž se zelo lepo reže z nožem za kruh. V bistvu se kar zdrobi. če ne porabim vsega zavitka, folijo zavijem nazaj in hajd v zmrzovalnik.

zmrznjen-cemaz_________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Hvala, enostavno. Bom posnemala.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Malenkost. Na enak način shranjujem tudi peteršilj, drobnjak, baziliko, pehtran._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Re: Čemaž tako in drugače

Odgovor Napisal/-a muha »

Prva runda je že v kozarčkih. Naslednja bo, ko bo zacvetel.

Ga vsi pred obdelavo operete? Čeprav na videz izgleda čist, ostane v vodi kar nekaj smeti in kak micen hiškar. Potem je pa malo sitno čakati, kdaj bodo listi ravno prav osušeni, da na njih ne bo ostajala vlaga in da se jih bo vseeno dalo lepo zmleti. Meni so malček uveli in sem jih morala najprej precej na drobno nasekljati, preden sem jih dala v multipraktik. Drugače so se mi samo navijali okrog noža.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Re: Čemaž tako in drugače

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz ga pa vedno operem. Pa potem kar precej časa sušim na večjem cedilu, ponavadi pustim stati čez noč, pa potem dam še malo ven na zrak. Seveda vmes malenkost ovene, pa kaj ...
Odgovori