Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tobak

Fleaa

Odgovor Napisal/-a Fleaa »

abudabi poklon pa ti si car, svaka čast
kmetič

Odgovor Napisal/-a kmetič »

Abudabi kako kaj kaže z sadikami Gold dolar mi je uspelo rešiti Virginia Bonanza pa slabo ena sama sadika
Lp;
abudabi

Odgovor Napisal/-a abudabi »

Žal Gold dolarja nimam. Imam pa White Mammoth zate in še kaj bi se našlo.
White Mammoth je svetla sorta, kot Virginija. Hitro dozori 50-55 dni po presajanju. Sama rastlina zraste do 1,5m, listi podolgovati do 50 cm. Idealen za kratke sezone, kot so pri nas.
Prideš na druženje?

http://forum.gartlc.si/gartlc-about3306-0-asc-0.html_________________Maks
Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

Zdravo,

eno vprašanje; Virginia Gold mi rumeni spodnje listke, ravno je bila presajena. Zakaj rumenijo?

Burley, Samsuon in Adonis so b.p. in veliki v primerjavi z Virginio - ta zaostaja za 4cm..._________________Dies diem docet
marmel

Odgovor Napisal/-a marmel »

Meni je lanski tobak nekako uspelo fermentirati, tako da lepo diši po tobaku...ker sam ne kadim, sem ga dal v preizkus drugim in tisti ki kadijo tamočne (npr. Marlboro rdeče) pravijo, da je ta tobak bolj švoh...kot da bi vlekel svež gorski zrak bhuahahaha
abudabi

Cmru je napisal/a:
Zdravo,

eno vprašanje; Virginia Gold mi rumeni spodnje listke, ravno je bila presajena. Zakaj rumenijo?

Burley, Samsuon in Adonis so b.p. in veliki v primerjavi z Virginio - ta zaostaja za 4cm...

Ali obstaja možnost, da si zamenjala Virginijo z Burleyem? Burley je ponavadi bolj rumenkast, še posebej belostebelni.

Če pa govorimo o malih okroglih listkih povsem na dnu, so to klični listi, ki tako ali tako odmrejo. Eni prej drugi kasneje.

Imaš morda kakšno sliko?_________________Maks
abudabi

marmel je napisal/a:
...pravijo, da je ta tobak bolj švoh...kot da bi vlekel svež gorski zrak bhuahahaha

Me prav zanima katera sorta je to?...ali pa si naštudiral kakšen nov način fermentacije?_________________Maks
marmel

Odgovor Napisal/-a marmel »

Za sorto nimam pojma, ker sem pomešal. Sem pa imel kot veš Virginio, Prilep in Burley. Ma se mi zdi, da je bilo največ burleya.

Fermentiral pa sem v vrečki na krušni peči....vsak dan preluftal vrečo in približno na vsake dva dni malo navlažil.

Mogoče je bil ravno takšen list...po moje je bilo precej nezreli, saj sem očitno prepozno sejal in so bili jeseni, ko je pritisnil mraz (šele) tik pred cvetenjem. Pa še bolj malo sonca na splošno lani, ne vem no....
AlenX

Odgovor Napisal/-a AlenX »

Mene pa samo zanima če se komu sanja katera sorta tobaka je to kar sem sadil? Very Happy Smešno se sliši, ampak seme je šlo samo od enega do drugega in se sproti baje ni spraševalo o sorti. Sem že spraševal okoli in nekateri ki sadijo tobak pravijo da ima lastnosti več drugih vrst skupaj. naj ne bi bil Virginia ali Burley. Nekateri so sumili na Perique, a so si nato premislili...

http://1drv.ms/1Hs8dDK

PS: Tam ko vidite en cvet, sem ga zanalašč pustil. Drugače ima rastlina okrog 30-50 cvetov
abudabi

Burley iz Bosne. To je moje mnenje, lahko pa še majdra reče zadnjo besedo._________________Maks
Odgovori