Voluhar
-
- Kraj: Občina D.Toplice
Re: Voluhar
Bral sem neko knjigo o Kočevarjih in naletel na zapis, da so v Poljansko-črmošnjiški dolini občasni imeli mišje leto, ko so miši pobrale vsa zrna iz klasov žita, kot tudi leto voluharjev, ko je šlo več kot pol krompirja.
-
- Kraj: Lokev , Boa , Vinica
Po spominu so pri nas imeli eno rastlino , ki je baje odganjala voluharje in krte. Bom jo poslikal pa, da vidimo če je kaj na tem.
-
- Kraj: Žiri-NM
Iskra, larifari, vsepovsod se je zasejala, ampak voluhar pa res ni neumen, da bi grickal korenine. Edino človek jih zdesetka, ujede pa čisto malo pristavijo svoj piskrček.
No, v mojih otroških letih jih ni bilo toliko, da bi delali škodo, še srne so sem in tja obžrle visok fižol. Ljudje nad voluharji nikoli niso tarnali, sedaj tudi ne, ker enostavno nimajo njiv. Je vse prepoceni in zakaj bi delali, če ni treba.
Seasmoon, normalno, da imam veliko.
No, v mojih otroških letih jih ni bilo toliko, da bi delali škodo, še srne so sem in tja obžrle visok fižol. Ljudje nad voluharji nikoli niso tarnali, sedaj tudi ne, ker enostavno nimajo njiv. Je vse prepoceni in zakaj bi delali, če ni treba.
Seasmoon, normalno, da imam veliko.