labia Ne vem koliko vrst detelje obstaja imam pa probleme s tako kot jo opisuješ s tem, da moja ima za odtenek temnejše liste. Je dosti bolj drobna kot navadna detelja in mi izrašča iz loncev kjer imam kaktuse in druge stalnice. Verjetno sem jo prinesel domov s kakšno rožo in se z lahkoto seli iz lonca v lonec. Po par letih se v manjših količinah pojavlja na vseh koncih vrta. Seveda manj tam kjer ropota kopačica. V loncih jo populim več krat na leto in vseeno ostane kakšna koreninica, ki požene nove rastlinice.
Po moje to ni detelja, dosti bolj verjetno je Medicago, meteljka. Počakajmo na cvetove in plodove. Oxalis 100% ni, zajčje deteljice so precej drugačne.
muha Po opisu bi lahko držalo. Ima pa liste bolj temne, kot Ognjeniška zajčja deteljica. Plazi se kot Rogata, ima pa temne liste kot Ognjeniška. Valda se ni skrižala pras....
Ne manjka se invazivnih zajčjih deteljic, polno je je Sredozemlje, polna Nova Zelandija,......ni konca. Vse, kar sredi naše zime rumeno cveti na fotkah s Krete, Sardinije, .....sploh, če so na fotkah vinogradi in podobna področja, je zajčja deteljica.
Mislim, da bi prva homuljica znala biti enaka kot moja. Če je res ista je odlično prezimna. Njena barva je v resnici živozelena. Te barve ne izgubi niti pozimi. Hitro se prime s podtikanjem in enako hitro razrašča. Krasna rastlina.
Sliki je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnima panojema, katera sem odstranila - uredila muha_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
A so to spominčice na zadnji sliki? Sejane ali od kod presajene? Sama sem jih letos sejala, vendar nič od njih. Bi jih pa tako rada imela. Zelo lepo!_________________Oreo
Najprej sem kupila samo nekaj sadik, potem se vsako leto zasejejo same in vedno več jih je._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.