Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Katera rastlina je to?

Odgovori
labia

Odgovor Napisal/-a labia »

ja, verjetno bo res treba počakati na cvet. Potem določitev ne bo tako negotova. Lahko bi bil tudi oxalis.

Sem se malo pomatral v tem dežju in izpulil eno rastlino ter jo pofotkal skupaj z normalno veliko deteljo.

Uporabniški avatar
Peter
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

labia
Ne vem koliko vrst detelje obstaja imam pa probleme s tako kot jo opisuješ s tem, da moja ima za odtenek temnejše liste.
Je dosti bolj drobna kot navadna detelja in mi izrašča iz loncev kjer imam kaktuse in druge stalnice. Verjetno sem jo prinesel domov s kakšno rožo in se z lahkoto seli iz lonca v lonec. Po par letih se v manjših količinah pojavlja na vseh koncih vrta. Seveda manj tam kjer ropota kopačica. V loncih jo populim več krat na leto in vseeno ostane kakšna koreninica, ki požene nove rastlinice.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Po moje to ni detelja, dosti bolj verjetno je Medicago, meteljka. Počakajmo na cvetove in plodove. Oxalis 100% ni, zajčje deteljice so precej drugačne.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Peter, tvoja bi znala biti rogata zajčja deteljica - oxalis corniculata. Pri meni dela podobno nadlego.
Uporabniški avatar
Peter
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

muha
Po opisu bi lahko držalo. Ima pa liste bolj temne, kot Ognjeniška zajčja deteljica.
Plazi se kot Rogata, ima pa temne liste kot Ognjeniška.
Valda se ni skrižala pras.... Laughing
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ne manjka se invazivnih zajčjih deteljic, polno je je Sredozemlje, polna Nova Zelandija,......ni konca. Vse, kar sredi naše zime rumeno cveti na fotkah s Krete, Sardinije, .....sploh, če so na fotkah vinogradi in podobna področja, je zajčja deteljica.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Mislim, da bi prva homuljica znala biti enaka kot moja. Če je res ista je odlično prezimna. Njena barva je v resnici živozelena. Te barve ne izgubi niti pozimi. Hitro se prime s podtikanjem in enako hitro razrašča. Krasna rastlina.

Sliki je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnima panojema, katera sem odstranila - uredila muha_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Oreo

Odgovor Napisal/-a Oreo »

A so to spominčice na zadnji sliki? Sejane ali od kod presajene? Sama sem jih letos sejala, vendar nič od njih. Bi jih pa tako rada imela. Zelo lepo!_________________Oreo
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Zelo lepa kombinacija tole s spominčicami.
Tisto pa je sedum Angelina. Tudi meni zelo lep.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Najprej sem kupila samo nekaj sadik, potem se vsako leto zasejejo same in vedno več jih je._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Odgovori