Jež - Erinaceus

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Mislim, da se jež bolj zakopava v rahel in "topel" material, tu pa je slama udelana v gnezdo.
Sicer v toplem delu leta verjetno tega ne počne ravno, vendar v teh dneh, ko že skoraj diši na zimo bi se pa znal tako obnašati.

Pred leti sem enemu (ne)srečneža ponudil okrevališče in sem ga imel priložnost opazovati od blizu kakšna dva meseca. Se prav mojstrsko zakoplje v rahel material (narezan papir, stare majice, tudi samo zmečkan papir) pri čemer bodice prav umetelno izkoristi.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Pri meni je ježevka imela mlade v tunelu.

Pred desetimi leti
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

V katerem letnem času je bil to?

Kako dolgo so ostali v tunelu?
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Konec maja (29.5.2014) je bilo. Naslednji dan jih ni bilo več. Verjetno zaradi mojega nadlegovanja.
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Eh pri meni so ježi nehali prihajati. Spat še niso šli, ker je še prezgodaj. Hrano jim pa nastavljam kot vedno. Bomo videli, če se bodo znova pojavili.
Life is like a game ... play it ...

Slika
Uporabniški avatar
Seasmoon

Re: Jež - Erinaceus

Danes smo postavili hiško za ježa. Sicer malo smo pozni. Bomo videli, če je prisoten. Lani sta prihajala dva.

Slika
Uporabniški avatar
Seasmoon

Že dober mesec je minil odkar smo postavili zunaj hišico za ježa in do včeraj sem bila prepričana, da ga tukaj pri meni ni. In ravno včeraj sem rekla dragemu, da najbrž letos ježa ne bo. Pa čeprav nekaj dni nazaj, ko sem bila zvečer zunaj sem imela občutek, da ga slišim. On glasno voha s smrčkom, išče hrano. Ampak, ker nikoli ni zmanjkalo hrane v hišici, sem bila mnenja, da ga ni in, da sem slabo slišala. No, danes zjutraj grem pogledati in sem opazila, da manjka nekaj briketov v posodici, nekaj je pogrizeno. In mislim, da je bil jež. In tudi takrat, ko se mi je zdelo, da ga slišim, po mojem je bil on. Pa, to, da, če ne gre v hišico, pa to še ne pomeni, da ga ni. Morda je prisoten, ampak noče in mu ne paše in ne čuti potrebe, da bi šel malo pojesti brikete.

Lani takoj, ko smo postavili hišico, že naslednji dan je šel jesti brikete. Letos pa je prišel po enemu mesecu.

Ja, po mojem je jež. Drugi ne more biti. Kako sem vesela, da je letos spet prišel.
Sam ne vem, če se gre za istega ježa, ki je bil lani ali je kakšen drugi.
Zadnjič spremenil Seasmoon, dne Pe Maj 09, 2025 12:22 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Slika
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Pred tednom sem prvic opazoval 2 jeza, ki sta prisla povecerjat macje brikete. A jedel je le en, temnejsi, saj je drugega agresivno in uspesno odganjal od hrane.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

photo_2025-05-10_17-09-00.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ta si je pa našel zatočišče!
Gostuje pri racah? Ga kužika še ni odkrila?
Odgovori