Sprašujem zato, ker imata oba precej plodov na eni rastlini. Pri meni pa iz prvega cvetka začne rasti plod, drugih cvetov pa ne nastavljajo. Ravno tako se mi dogaja pri jajčevcih. Iz prvih cvetov že rastejo plodovi (bodo kmalu za v lonec), drugih cvetov pa rastline ne nastavljajo. Mislim, da vso energijo vlagajo v ta en plod.
Tako se mi je lani zgodilo, da, ko sem utrgala te prve plodove, pri katerih sem čakala, da dozorijo, so tako paprike, kot jajčevci začeli nastavljati nove cvetove. ker pa je bilo to že pozno poleti, iz teh cvetov kakšnih konkretnih plodov do mraza ni bilo.
Zdaj sem vsem paprikam potrgala prve (majhne plodove, velike za enkrat v usta), z jajčevci bom pa še malo počakala, da bodo dosti veliki za eno kosilo. Potem pa potrgam tudi njih.
Paprika 2025
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Re: Paprika 2025
Ugibam, kaj bi lahko bil vzrok za tako obnašanje paprik in melancanov. Mogoče niso dovolj prehranjeni, pa v pomanjkanju najprej poskrbijo za svoje nadaljevanje. Plodovke so po mojih izkušnjah požrešne in žejne rastline.
No, a to je le ugibanje o možnih vzrokih.
No, a to je le ugibanje o možnih vzrokih.
-
- Kraj: Rimske Toplice
Lpmami, bo kar držalo, kar predvidevaš.
-
Sem že mislila, da jih držim preveč na kratko s hrano. Ampak, čudno se mi zdi, da potem, ko nimajo več prvega plodu, nastavijo več novih cvetov, čeprav nimajo nič več hrane.
No, čiliji se pa ne dajo nič motit. Oni nastavljajo cvetove/plodove kot se spodobi in se nad prehrano nič ne zmrdujejo.
No, čiliji se pa ne dajo nič motit. Oni nastavljajo cvetove/plodove kot se spodobi in se nad prehrano nič ne zmrdujejo.