Paprika 2025
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Re: Paprika 2025
Hvala, Metuljc! Takle nasvet sem rabila.
-
Vidim, da ste se že vse zmenile
. Lpmami, lepa predstavnica sorte. Koliko pa je še ostalih plodov na rastlini? Ni pa še polno zrela.
Beki, ja moja je albanka.
Jaz bom probala semena pobrati iz plodov na srednji etaži. Biodinamika uči, da so tam plodovi z najboljšimi/najbolj uravnoteženimi karakteristikami rastline. Seveda pa bom pobrala tudi semena iz prvega/najnižje ležečega ploda. To seme bo za rezervo.

Beki, ja moja je albanka.
Jaz bom probala semena pobrati iz plodov na srednji etaži. Biodinamika uči, da so tam plodovi z najboljšimi/najbolj uravnoteženimi karakteristikami rastline. Seveda pa bom pobrala tudi semena iz prvega/najnižje ležečega ploda. To seme bo za rezervo.
- Lpmami
- Kontakt:
Brbr, takole velikih je še šest, sedem, manjših pa še veliko.
Danes popoldne se je ponujal dež, ki je sicer kmalu prenehal, a sem jo vseeno odtrgala.
Glede srednje etaže: se bojim, da na moji višini ne bo dozorela. A misliš, da na tvoji lokaciji bo?
Danes popoldne se je ponujal dež, ki je sicer kmalu prenehal, a sem jo vseeno odtrgala.
Glede srednje etaže: se bojim, da na moji višini ne bo dozorela. A misliš, da na tvoji lokaciji bo?
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
lpmami: paprike ob nastopu hladnejših dni pokrij/ovij s kopreno. Preizkušeno pomaga, predvsem pred mrzlimi vetrovi. Zorenje v pretežno sončnem vremenu tako podaljšaš za kak mesec.
- Lpmami
- Kontakt:
Muha, kaj pa, če je vmes dež? A jo moram "preobleči" v suho kopreno, saj mislim, da jo v mokrem še bolj zebe ...
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Ne, ni treba. Saj se je koprena ne dotika čisto povsod. Večina je bo na suhem, koprena se pa tudi en-dva-tri posuši . Lahko pa daš čez loke ali pa vmes par palic, da bo koprena primerno dvignjena.
-
Lpmami, to pa bo paprik! Super.
Kako bodo zorele pri meni, ne vem. Zato pa bom seme za vsak slučaj pobrala tudi iz prvega dozorelega plodu na izbrani rastlini.
Kako bodo zorele pri meni, ne vem. Zato pa bom seme za vsak slučaj pobrala tudi iz prvega dozorelega plodu na izbrani rastlini.