Berem tole in se mi utrne, da je en mesec mimo in jaz še vedno nisem dala na bolho novega cvrtnika na vroč zrak (pozabim fotkati), uporabila 1x in ne bom nikoli več. Prodajalka odlično opravlja svoje delo, čeprav sem imela mnenje, ki ga je uporaba cvrtnika potrdila.
metuljc napisal/-a: ↑Ne Sep 14, 2025 4:34 pm... Če bi bila bliže, bi se jutri povabila na obisk.
Bi bilo že prepozno! Kasneje je prišel domov še zet, prej so bili samo fantje. Vzel je ponujeno teličkovo skuto in v kratkem prinesel nazaj pekač, "polizan in pomit". Na vprašanje, če je bilo dobro, glede na to, je fantje niso marali, je odgovoril: "Ne, ni bilo dobro, odlično je bilo!"
Živa, kaj si pa pripravljala v cvrtniku, da te je tako razočaral?
Zame je pa nepogrešljiv. Še kostanj se krasno speče v njem, pa kruh, meso, krompir....ah, marsikaj. Krvavice, burek, ...
Res je treba premešati, obrniti,... a to je pač malenkost.
Imam ga že precej let, je bolj osnoven, okrogel, ne posebej velik. A 4 perutničke se krasno spečejo, kruh iz cca 30 dag moke tudi. Idealno zame.
Če bi zdaj kupovala, bi seveda, takrat jih še ni bilo, kupila večjega, kvadratnega, morda celo z 2 predaloma.
Hm, Živa, nikar tako hitro obupati. Enkrat ni nobenkrat.
Jaz imam večjega, z dvema predaloma. V njem pripravljam vse sorte jedi od zelenjave do mesa pa še kruh pečem.
Seveda v začetku nisem prav dobro vedela, kako ga upravljati, saj so navodila več kot skromna. A nisem obupala, za nasvete sem spraševala tiste z več izkušnjami in so mi prijazno svetovale.
Danes smo pojedli še zadnje česnjevce. Iz mojega mini vrtička bodo sedaj nekaj časa na mizo hodile le še začimbnice. Čakamo še na toskanski ohrovt in pa radič
No, dalo se bo še dobiti paprike, a ne v taki količini, da bi bile zvezde obroka
Punce, kupila sem philipsov cvrtnik z dvema predaloma, prodajalka je odlična. Hvalila je vse to, kar ste naštele, od mesa do kruha in biskvita. Sedaj je malo morje receptov, ko kupiš ta cvrtnik.
pekli smo kupljeni pomesfrites (pomfri po domače), ko smo imeli rojstnodnevno zabavo. Okus nas ni prepričal in smo se odločili, da gre od hiše. KOnčno sem ga pofotkala in dala na bolho za malo nižjo ceno od trgovinske.
Kruh pečem iz skoraj kg moke, razrežem in dam v skrinjo. Meso v klasični pečici. SMo vsi prisotni na zabavi družno odločili, da okus ni pravi, pa nisem kupila slabega pomfrija.
Sem pa vesela, da vam drugim odlično služi. Najslabše je kupiti nek aparat, ga v prvem navdušenju uporabljati, nato pospraviti in pozabiti nanj. Tako je pri nas z ožemalnikom citrusov (pride v poštev morda 2x letno).
Živa, sicer pomfrija že dolgo ne jem več, pa me vseeno zanima, kateri od kupljenih pomfrijev ni slab. Si vzela za kriterij vrsto maščob, koliko soli vsebuje ali okus?
Samo za pomfri pa najbrž res nima smisla imeti tega cvrtnika.
AB, točno tako. Sedaj velikokrat prakticiram "instant" pražen krompir: skuhan v kosih, dan na čebulo z ocvirki. Njamsi.
Plamenka, jaz ne jem nič cvrtja, sem spada tudi pomfri. Ker pa je pol družine podhranjene, pa bolj je mastno, bolje se počutim jaz (njim se pa tako nič ne pozna). Ampak pri pomfriju gledam (na pamet govorim, morala bi primerjati deklaracije) na količino krompirja, % olja in seveda vrsto olja (res na pamet, npr. 90 % krompirja, 9 % sončničnega olja, 1 % soli). Nizkocenovnikov se pa izogibam (morda delam krivico).