Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Popolnoma domač BOKAŠI posip
Juglans, tudi sama sem se spraševala, kako fermentacija vpliva na tako golazen. Mislim si - pravzaprav tudi močno upam - da se zadušijo med anaerobnim procesom. Hkrati pa se bojim, da so jajčeca odporna na razmere brez kisika. Ali pa, če jih kislina razžre ali vsaj zadosti poškoduje, da ne preživijo.
Izkušenj zaenkrat, na srečo, še nimam. Ko smo imeli navale raznih živilskih moljev, nismo imeli bokašija, zdaj imamo bokaši, pa, hvala Bogu, nimamo živilskih moljev._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Izkušenj zaenkrat, na srečo, še nimam. Ko smo imeli navale raznih živilskih moljev, nismo imeli bokašija, zdaj imamo bokaši, pa, hvala Bogu, nimamo živilskih moljev._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ne vem ali se s fermentacijo uniči zalega, lahko bi se, a to mi pravzaprav niti ni važno, saj moljev ne dobim od zunaj. Pridejo v kupljenih vrečkah, ovsenih kosmičev, v mokah... velikokrat pa kar v ptičji hrani in se potem, ker nisem dosledna razmnožijo. Imam sicer nastavljene pasti (feromonske vabe), ki pa tudi kdaj zatajijo, sploh če molji ne morejo do nje, saj so zaprti v originalni embalaži. Se mi zdi da se večkrat kaj takega zgodi v bio izdelkih.
Lahko preizkušaš in količino počasi zmanjšuješ do dveh ščepcev. Če je vonj še vedno nespremenjen, pomeni, da dva ščepca zadostujeta. Če pa prične vsebina neprijetno vonjati, je znak, da je treba dodati več. Domačega suhega potresem kar slabo pest na 3 cm plast. Dokler sem ga kupovala po 4 in več € za kg, sem bila veliko bolj skopa s količinami.
Jaz dajem samo toliko, kot je priporočilo pri Organku - 20 ml na celodnevno plast in mi en kilogram traja nekaj mesecev . Na Organkovi spletni strani je vprašanje:
Jaz jih čez dan zbiram v eni 2,5 litrski posodi od Hoferjevega sladoleda, včasih se jih nabere več, zlasti poleti od zelenjave. In za tako količino ga dodam do druge črtice originalne merice. Kljub očitni skoposti se mi vsebina še nikoli ni pokvarila ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Citiram: |
Koliko posipa potrebujemo? Po končanem dnevnem zbiranju odpadkov dodamo 20 do 30 g posipa. |
Jaz jih čez dan zbiram v eni 2,5 litrski posodi od Hoferjevega sladoleda, včasih se jih nabere več, zlasti poleti od zelenjave. In za tako količino ga dodam do druge črtice originalne merice. Kljub očitni skoposti se mi vsebina še nikoli ni pokvarila ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)