Popolnoma domač BOKAŠI posip
- Lpmami
- Prispevkov: 8790
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Juglans, tudi sama sem se spraševala, kako fermentacija vpliva na tako golazen. Mislim si - pravzaprav tudi močno upam - da se zadušijo med anaerobnim procesom. Hkrati pa se bojim, da so jajčeca odporna na razmere brez kisika. Ali pa, če jih kislina razžre ali vsaj zadosti poškoduje, da ne preživijo.
Izkušenj zaenkrat, na srečo, še nimam. Ko smo imeli navale raznih živilskih moljev, nismo imeli bokašija, zdaj imamo bokaši, pa, hvala Bogu, nimamo živilskih moljev._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Izkušenj zaenkrat, na srečo, še nimam. Ko smo imeli navale raznih živilskih moljev, nismo imeli bokašija, zdaj imamo bokaši, pa, hvala Bogu, nimamo živilskih moljev._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
- Prispevkov: 1741
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Ne vem ali se s fermentacijo uniči zalega, lahko bi se, a to mi pravzaprav niti ni važno, saj moljev ne dobim od zunaj. Pridejo v kupljenih vrečkah, ovsenih kosmičev, v mokah... velikokrat pa kar v ptičji hrani in se potem, ker nisem dosledna razmnožijo.
Imam sicer nastavljene pasti (feromonske vabe), ki pa tudi kdaj zatajijo, sploh če molji ne morejo do nje, saj so zaprti v originalni embalaži.
Se mi zdi da se večkrat kaj takega zgodi v bio izdelkih.


-
- Prispevkov: 1996
- Pridružen: Ne Jun 16, 2013 2:00 am
- Kraj: Kališovec
- Kontakt:
- Lpmami
- Prispevkov: 8790
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
- Prispevkov: 1996
- Pridružen: Ne Jun 16, 2013 2:00 am
- Kraj: Kališovec
- Kontakt:
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17799
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
Lahko preizkušaš in količino počasi zmanjšuješ do dveh ščepcev. Če je vonj še vedno nespremenjen, pomeni, da dva ščepca zadostujeta. Če pa prične vsebina neprijetno vonjati, je znak, da je treba dodati več. Domačega suhega potresem kar slabo pest na 3 cm plast. Dokler sem ga kupovala po 4 in več € za kg, sem bila veliko bolj skopa s količinami.
- Lpmami
- Prispevkov: 8790
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
- Prispevkov: 2383
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
Jaz dajem samo toliko, kot je priporočilo pri Organku - 20 ml na celodnevno plast in mi en kilogram traja nekaj mesecev
. Na Organkovi spletni strani je vprašanje:
Jaz jih čez dan zbiram v eni 2,5 litrski posodi od Hoferjevega sladoleda, včasih se jih nabere več, zlasti poleti od zelenjave. In za tako količino ga dodam do druge črtice originalne merice. Kljub očitni skoposti se mi vsebina še nikoli ni pokvarila
._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Citiram: |
Koliko posipa potrebujemo? Po končanem dnevnem zbiranju odpadkov dodamo 20 do 30 g posipa. |
Jaz jih čez dan zbiram v eni 2,5 litrski posodi od Hoferjevega sladoleda, včasih se jih nabere več, zlasti poleti od zelenjave. In za tako količino ga dodam do druge črtice originalne merice. Kljub očitni skoposti se mi vsebina še nikoli ni pokvarila

Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)