Hydrangea - hortenzija
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Re: Hydrangea - hortenzija
Jeseni so belo zeleni.
-
- Kraj: Žiri-NM
Plamenka, ti pa najdeš zanimive rastline
pri meni se še ne prebujajo. Bolje tako.

pri meni se še ne prebujajo. Bolje tako.
- Plamenka
Ja, Živa, prevečkrat najdem zanimive rastline.
In potem razmišljam a bi ali ne.
Ker tudi za lonce že zmanjkuje prostora.

- Plamenka
Nekaj hortenzij v jesenskih barvah:
Pobegla nevesta - Hydragea Runaway Bride’ XL, na desni se vidi nekaj listov pisanolistne Hydrangea serr. 'Euphoria Pink Hydragea Switch Ophelia Ena od treh latastih:
Pobegla nevesta - Hydragea Runaway Bride’ XL, na desni se vidi nekaj listov pisanolistne Hydrangea serr. 'Euphoria Pink Hydragea Switch Ophelia Ena od treh latastih:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Kako lepo listje!
Ima tale latasta že v osnovi bolj rdečkaste late? Ker moja bela, ki sicer tudi spreminja barvo proti rdeči, še zdaleč nima tako izrazite.
Ima tale latasta že v osnovi bolj rdečkaste late? Ker moja bela, ki sicer tudi spreminja barvo proti rdeči, še zdaleč nima tako izrazite.
- Plamenka
Ne, vse tri so kar dolgo čisto bele, barvati se začnejo proti koncu poletja. Niso pa vsako leto tako močno rdeče, včasih hitreje postanejo rjavkaste.
- Plamenka
Takole so se barvale. Prva fotografija je iz 25. julija, takrat so bile vse bele. Druga je 25. avgusta, tretja pa iz 3. septembra. Na tej se vidi v ozadju, da je ena hortenzija še čisto bela, a se je potem hitro pobarvala.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Potem je za mojo še upanje.
Ali pa tudi ne, sedajle je že v pretežni senci in bo tako ostalo, dokler se okoliški listopadni grmi ne ogolijo.

-
- Kraj: Žiri-NM
Moje lataste so na soncu od podneva dalje in se vse začnejo barvati v začetku septembra, nikoli pa niso tako intenzivno rdeče barve. Kupila sem dve različni barvi, vsaj taka je bila fotka na loncu, pa sta obe enaki: najprej beli, nato rozardečkasti. Ena soseda v Žireh mi je dala vejico temnordeče za potaknit, pa se je izkazalo, da je samo pri njej tako intenzivne barve jeseni, pri meni ne.
- Plamenka
Imam dve različni roza, tretja je Limelight ali nekaj podobnega in bi morala biti rumenkasta oziroma zelenkasta, pa je prav tako roza. Dve imata letos velike cvetove, ena pa manjše. Spomladi, ko jih bom obrezala, bom poskusila najti označevalce, ker ne vem več, kje katera raste. Žal mi je, da sem v Lidlu pred leti kupila samo obe roza, rdeče pa ne. Potem latastih niso več prodajali.
Muha, upam, da se bo tvoja močneje obarvala.
Muha, upam, da se bo tvoja močneje obarvala.