Mogoče pride komu prav:
To, da mleko lahko zamrznemo, če se bojimo, da se bo sicer pokvarilo, večina od vas gotovo že ve in marsikdo poleti najbrž tudi prakticira.
Zamrzujem tudi domačo posneto sladko smetano, da jo predelam v puter, ko se je nabere nekaj več.
Pred meseci sem pa zamrznila kupljeno, ker jed, za katero je bila namenjena, nikakor ni prišla na vrsto. Nanjo sem se spomnila po par mesecih, pustila odtajati na sobni temperaturi, ni bilo razlike od sveže.
Gotovo bi šlo tudi s kislo, a to ponavadi hitreje porabim.
Drobni kuhinjski triki
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 18677
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
-
Tiana
- Prispevkov: 1150
- Pridružen: To Mar 04, 2014 1:00 am
Re: Drobni kuhinjski triki
Pred leti, mi je zmanjkalo kisle smetane, ko sem nekaj kuhala. Trgovina najbrž ni bila odprta, ker sem stopila do sosede ponjo. Mi jo je dala iz skrinje en lonček. Je rekla, da stalno to prakticira, ker je ne porabi v času, da se ji ne pokvari.
-
copatka
- Prispevkov: 2590
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
Re: Drobni kuhinjski triki
Kisla smetana se nekako "nalista", najbrž se ločita voda in maščoba. Za kuho in peko je čisto uporabna, kot sveža in na pogled pa ne prav zelo.
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 18677
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
Re: Drobni kuhinjski triki
Nedavno sem bila poučena, da pri pripravi pireja iz kuhanega krompirja ni treba "packati" še tlačilke oz. pasirke.
Da je krompir možno lepo zdrobiti že s samo metlico.
Res je! Le dobro mora biti razkuhan in sorta za kuhanje, npr. Bellarossa. Moja pasirka odslej ostaja v zasluženem pokoju.
Je to novo ali že dolgo uveljavljeno, le da ne preveč razširjeno?
Da je krompir možno lepo zdrobiti že s samo metlico.
Res je! Le dobro mora biti razkuhan in sorta za kuhanje, npr. Bellarossa. Moja pasirka odslej ostaja v zasluženem pokoju.
Je to novo ali že dolgo uveljavljeno, le da ne preveč razširjeno?
-
copatka
- Prispevkov: 2590
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
Re: Drobni kuhinjski triki
Midva uporabljava samo tlačilko, nikoli metlic ali pasirke (te niti nimam). Krompir skuham normalno, nič bolj kot za krompir v kosih. Res pa zraven tlačiva precej masla in kisle smetane. 
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
- Lpmami
- Prispevkov: 9491
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Re: Drobni kuhinjski triki
Jaz ga za eno osebo pogosto pretlačim kar z vilicami, seveda zalitega z mlekom in smetano.