Drobni kuhinjski triki

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Drobni kuhinjski triki

Odgovor Napisal/-a muha »

Mogoče pride komu prav:

To, da mleko lahko zamrznemo, če se bojimo, da se bo sicer pokvarilo, večina od vas gotovo že ve in marsikdo poleti najbrž tudi prakticira.

Zamrzujem tudi domačo posneto sladko smetano, da jo predelam v puter, ko se je nabere nekaj več.

Pred meseci sem pa zamrznila kupljeno, ker jed, za katero je bila namenjena, nikakor ni prišla na vrsto. Nanjo sem se spomnila po par mesecih, pustila odtajati na sobni temperaturi, ni bilo razlike od sveže.

Gotovo bi šlo tudi s kislo, a to ponavadi hitreje porabim.
Tiana

Re: Drobni kuhinjski triki

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Pred leti, mi je zmanjkalo kisle smetane, ko sem nekaj kuhala. Trgovina najbrž ni bila odprta, ker sem stopila do sosede ponjo. Mi jo je dala iz skrinje en lonček. Je rekla, da stalno to prakticira, ker je ne porabi v času, da se ji ne pokvari.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Kisla smetana se nekako "nalista", najbrž se ločita voda in maščoba. Za kuho in peko je čisto uporabna, kot sveža in na pogled pa ne prav zelo.
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nedavno sem bila poučena, da pri pripravi pireja iz kuhanega krompirja ni treba "packati" še tlačilke oz. pasirke.
Da je krompir možno lepo zdrobiti že s samo metlico.
Res je! Le dobro mora biti razkuhan in sorta za kuhanje, npr. Bellarossa. Moja pasirka odslej ostaja v zasluženem pokoju.

Je to novo ali že dolgo uveljavljeno, le da ne preveč razširjeno?
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Midva uporabljava samo tlačilko, nikoli metlic ali pasirke (te niti nimam). Krompir skuham normalno, nič bolj kot za krompir v kosih. Res pa zraven tlačiva precej masla in kisle smetane. ;)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Jaz ga za eno osebo pogosto pretlačim kar z vilicami, seveda zalitega z mlekom in smetano.
Odgovori