Peka rženega kruha z drožmi

Odgovori
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Re: Peka rženega kruha z drožmi

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Ni vzhajal. Ob nekem testu moke pa ta ni popila vode.
Kar gre na kompost, ni vrzeno proc, saj zraste novo 😉
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Seveda, seveda, saj te ne obsojam. Tudi živelj v kompostu mora jesti in se množiti. Tako kot moje droži, ki jih vzgajam z rženo moko. Čisto so me presenetile s hitrostjo razvoja/razmnoževanja..

Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Uauu! Čestitke!
brbr

No, da objavim še rezultat peke tegale 100% ržkota z dodatkom indijskega trpotca.

Ko sem že mislila, da sem usvojila peko kruha z drožmi in brezglutenskimi mokami, sem se naučila, kako narediti tortiljo iz ržene moke.... :lol: :lol: :shock: :o :evil: :oops:

Slika

Še razlaga k sliki. Tole je nastalo potem, ko sem lepo vzhajan, mehurčkast hlebček položila v vroč pekač in pekla pokrito 50min na 240st. Testo se je tako razlezlo, da je bil rob dna in pkrova povsem zlepljen skupaj in je gospod Brbr zelo previdno/počasi z nožem uspel ločiti oba dela.

Zdaj sem se res ujezila in sem šla v pekovsko trgovino kupit kovinski obod, da bom testo pri naslednji peki zamejila... Potem pa naj gre vodoravno, če mu rata.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

brbr: prijetna popestritev turobnega deževnega dne. :lol: :lol:

Prav zaradi takihle presenečenje so, in tudi še danes, določene vrste kruha pekli v pekačih z robom. Tudi potico so znabiti pričeli peči v modelih ravno zato, da ne bi pridelali tortilij.

Kaj pa okus? Ta je edini, ki zares šteje.
brbr

Okus: nikakršen. Sem se pridružila Grgru in začela hraniti farmo v kompostu. Upam, da jim bo teknil.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

:o :( Si pa za eno spoznanje bogatejša, kar tudi ni od muh. Samo okus, mislim vsaj, tudi pri peki z obročem ne bo kaj dosti drugačen. Razen, če se je tole zadnje zapeklo v trd podplat.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Brbr, nimaš edina takih neprijetnih presenečenj z brezglutensko moko. Jaz sem ta teden imela na kavi ta mlade in ker ima zet celiakijo, sem se odločila, da spečem rulado z BG moko. Sicer zanje največkrat pečem ajdove čokoladne kocke od naše Tajane.
Skratka, biskvitno testo je naraslo in šlo čez rob pladnja, notri se pa ni zlepa speklo. Na srečo je prišla starejša hčerka in mi pomagala. Testo je pokalo in se lomilo, da mi je rekla, naj raje gledam stran, go ga je jemala ven :( Ko se je rulada, zvita v moker servet, ohladila, sem testo obrezala, namazala in previdno zvila tako, da je stalo skupaj.
Pojedli so vse, do zadnje okrasne mrvice in močno hvalili.
Kaj si pa ti naredila s to tortiljo?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Brbr, na Kulinarika.net imaš recept za 100% ajdov kruh uporabnice Marte. Jo poznam in vem, da so njeni recepti zanesljivi. Ima tudi svojo fb stran, pa se zdajle ne spomnim imena.
Odgovori