Kar gre na kompost, ni vrzeno proc, saj zraste novo
Peka rženega kruha z drožmi
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Re: Peka rženega kruha z drožmi
Ni vzhajal. Ob nekem testu moke pa ta ni popila vode.
-
brbr
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Uauu! Čestitke!
-
brbr
No, da objavim še rezultat peke tegale 100% ržkota z dodatkom indijskega trpotca.
Ko sem že mislila, da sem usvojila peko kruha z drožmi in brezglutenskimi mokami, sem se naučila, kako narediti tortiljo iz ržene moke....

Še razlaga k sliki. Tole je nastalo potem, ko sem lepo vzhajan, mehurčkast hlebček položila v vroč pekač in pekla pokrito 50min na 240st. Testo se je tako razlezlo, da je bil rob dna in pkrova povsem zlepljen skupaj in je gospod Brbr zelo previdno/počasi z nožem uspel ločiti oba dela.
Zdaj sem se res ujezila in sem šla v pekovsko trgovino kupit kovinski obod, da bom testo pri naslednji peki zamejila... Potem pa naj gre vodoravno, če mu rata.
Ko sem že mislila, da sem usvojila peko kruha z drožmi in brezglutenskimi mokami, sem se naučila, kako narediti tortiljo iz ržene moke....

Še razlaga k sliki. Tole je nastalo potem, ko sem lepo vzhajan, mehurčkast hlebček položila v vroč pekač in pekla pokrito 50min na 240st. Testo se je tako razlezlo, da je bil rob dna in pkrova povsem zlepljen skupaj in je gospod Brbr zelo previdno/počasi z nožem uspel ločiti oba dela.
Zdaj sem se res ujezila in sem šla v pekovsko trgovino kupit kovinski obod, da bom testo pri naslednji peki zamejila... Potem pa naj gre vodoravno, če mu rata.
- muha
- Site Admin
brbr: prijetna popestritev turobnega deževnega dne.
Prav zaradi takihle presenečenje so, in tudi še danes, določene vrste kruha pekli v pekačih z robom. Tudi potico so znabiti pričeli peči v modelih ravno zato, da ne bi pridelali tortilij.
Kaj pa okus? Ta je edini, ki zares šteje.
Prav zaradi takihle presenečenje so, in tudi še danes, določene vrste kruha pekli v pekačih z robom. Tudi potico so znabiti pričeli peči v modelih ravno zato, da ne bi pridelali tortilij.
Kaj pa okus? Ta je edini, ki zares šteje.
-
brbr
Okus: nikakršen. Sem se pridružila Grgru in začela hraniti farmo v kompostu. Upam, da jim bo teknil.
- muha
- Site Admin
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Brbr, nimaš edina takih neprijetnih presenečenj z brezglutensko moko. Jaz sem ta teden imela na kavi ta mlade in ker ima zet celiakijo, sem se odločila, da spečem rulado z BG moko. Sicer zanje največkrat pečem ajdove čokoladne kocke od naše Tajane.
Skratka, biskvitno testo je naraslo in šlo čez rob pladnja, notri se pa ni zlepa speklo. Na srečo je prišla starejša hčerka in mi pomagala. Testo je pokalo in se lomilo, da mi je rekla, naj raje gledam stran, go ga je jemala ven
Ko se je rulada, zvita v moker servet, ohladila, sem testo obrezala, namazala in previdno zvila tako, da je stalo skupaj.
Pojedli so vse, do zadnje okrasne mrvice in močno hvalili.
Kaj si pa ti naredila s to tortiljo?
Skratka, biskvitno testo je naraslo in šlo čez rob pladnja, notri se pa ni zlepa speklo. Na srečo je prišla starejša hčerka in mi pomagala. Testo je pokalo in se lomilo, da mi je rekla, naj raje gledam stran, go ga je jemala ven
Pojedli so vse, do zadnje okrasne mrvice in močno hvalili.
Kaj si pa ti naredila s to tortiljo?
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Brbr, na Kulinarika.net imaš recept za 100% ajdov kruh uporabnice Marte. Jo poznam in vem, da so njeni recepti zanesljivi. Ima tudi svojo fb stran, pa se zdajle ne spomnim imena.