Krofi

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Re: Krofi

Odgovor Napisal/-a copatka »

Muha, podstavek za nogo! :lol: :lol: :lol: :roll:
Brbr, leteči krožniki! :lol: :lol: :lol:

Zdaj vem, zakaj sama raje ne eksperimentiram. ;) Moji iz kruhomata se niso prav nič lepili na roke, delčke testa sem kar grobo s pestjo pregnetla (menda moraš biti precej grob, da iztisneš iz testa zrak in krof nima v sredini luknje), potem pa naredila kroglice.
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz s kroglicami nisem čisto nič groba. Enkrat sem poskusila tako, pa ni bilo najbolje. Sedaj hlebček iz 75 dag moke razrežem - najprej napol, oblikujem hlebček. Tega spet na pol in oblikujem v hlebček. Tako na koncu dobim 4 hlebčke, vsakega razrežem z nožem na 4 ali 5 koščkov in samo samo nežno stisnem skupaj po razrezu. Spoj še rahlo poščipam, da se ja sprime in nežno povaljam v dlani. Gostota testa je ravno taka, da se nič ne prijemlje ne za nož, ne za roko. Taki mi najbolje in najlepše uspejo.

Pri testu iz kruhomata ni bilo nikoli nobenih lukenj in nobene potrebe po iztiskanju zraka.
Beki

Odgovor Napisal/-a Beki »

Tudi jaz sem se letos opogumila, vprašanje, kdaj se bom spet.
Delala sem po receptu od Cinije. Sem pa tudi jaz dodala še malo moke. Sklepala sem da so kriva jajca (so bila kar velika).

Do cvrtja sem bila še kar navdušena, ker je testo delovalo zelo mehko in nadvse rahlo, puhasto, ni da ni.
Cvreti sem začela prezgodaj, tako da se je prva runda krofov še sukala v olju. Naslednje so šle OK.
Na celi črti sem pogrnila pri nadevanju z marmelado - neprimerna oprema, marmelada je ob pritisku na bat brizgalke stekla mimo njega in nazaj za njim. Huda packarija.
No, če investiram v boljšo opremo, se bom morda naslednjič opogumila prej. Edino kar bi spremenila za moj okus - zdelo se mi je, da se malo preveč čuti rum, če jih bom še kdaj delala, ga bom dala manj.

No, zabavala sem se, samo rezultat ni čisto po pričakovanjih. En pladenj sem jih zamrznila, pa jih bomo pri kakšnem kalorično revnem kosilu imeli za sladico. Delala sem jih iz kile moke, češ da jih bom še sosedom nekaj odnesla, ampak po koncu nisem bila več tako prepričana, da bi jih bili veseli :)

Slika
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Beki, vseeno bravo!
Zamenjaj raje znamko ruma, ne količine! Ti umetno dišavljeni znajo imeti agresivenj vonj. Bistven je etanol v njem. Sama pri peki uporabim beli rum, dosegljiv v običajnih trgovinah tipa H., L.,...

Sicer pa tudi 🐭🐭🐭 nič ne manjka.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

He-he, Beki, saj ni treba, da je vse po standardih - svetlo rjavo zapečeno pa s prstanom. Pa oblika malo drugačna od predpisane ... Kaj pa biotska (beri: kuharska) raznovrstnost pa to :D
Moji so zadnja leta precej "raznovrstni" in jih letos nisem cvrla, ampak predvsem zato, ker nisem imela odjemalcev, jaz jih pa zaradi sladkorne kaj dosti ne smem.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Beki, bravo, prav lepi so! Če bi jih še potresla s sladkorjem v prahu, bi bili že kar za razstavo.
Odgovori