Cornus mas - rumeni dren
-
Beki
Re: Cornus mas - rumeni dren
Res lep! Če se boste kaj gibali po Botaničnem vrtu, je pri Strgarjevi hiši (zdaj čajnica Primula) tudi en prav mogočen. Pod tem smo se otroci pasli, delali smo pa tudi sirup in marmelado iz zelo zrelih plodov. Še zdaj je ena mojih najljubših.
-
brbr
Dajmar, veličasten je!
-
Dajmar
Ni moj mi je pa všeč. Ima velike sladke plodove. Zori v začetku avgusta. Moji so vsi potomci tega.
- Seasmoon
- Kraj: Obala
Rumeni dren ima sladke plodove? Tukaj nekaj ne štima. Še nikoli v življenju nisem jedla sladkih drnulj, pa jih je v našem gozdu ogromno.
Life is like a game ... play it ...

-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Zagotovo Dajmar ve, o čem piše. In njegove drnulje so sladke, imam eno sadiko, ki je lani rodila prgišče, je še mlada. Velike, sočne, sladke. Je pa jasno, da morajo biti res zrele, temno rdeče, bleščeče, skoraj malo prosojne.
-
Andrej Banko
- Kraj: Domžale
Ne smeš odtrgat rdeče z drevesa, dokler je meso še čvrsto. Jaz rahlo potresem - kar pade na tla ( ali je že na tleh ) - tisto je pa super okusno. In tudi sladko.
- Seasmoon
Metuljc, tudi jaz vem, o čem pišem. Nabiram temno rdeče drnulje, ki pa niso sladke. Ker so še vedno precej kisle, jih ne morem jesti. Poskusila sem jih dati v zamrzovalnik za nekaj dni, a so po odtajanju le izgubile kislost, sladke pa niso bile. Bile so pa brez okusa.
Lahko so drnulje sladko-kiselkaste. Ampak sladke pa niso.
Lahko so drnulje sladko-kiselkaste. Ampak sladke pa niso.

-
Dajmar
Sladko kisle so po parih dneh, 4-5 dni rabijo. Ce jih zamrzneš
zgubijo kislost.
zgubijo kislost.
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Ko se na grmu zmehcajo, so sladke in slastne. Obira za v usta se jih lahko z grma, pac samo mehke, ali pa pobira s tal.
- Seasmoon
GrGr, pri meni sladkih drnulj ni. Nabirala sem že mehke, temno rdeče, skoraj črne sadeže, pa so bili še vedno kisli. Morda je tisto, kar je nekaterim sladko, je meni kislo .... stvar okusa. Drugače si tega ne znam pojasniti.