Korenje - Daucus carota L.

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Re: Korenje - Daucus carota L.

Odgovor Napisal/-a živa »

Sejala sem ga že januarja in peteršilj, oba odlično vzklila pokrita s kopreno, nato loki in nato plastika.
na njivo sem oboje sejala prejšnji vikend in pokrila s kopreno.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Danes sem posejala drugo vrsto korenja. Prvo vrsto, sejano 16.3., sem proti mrazu in kasnejšim polžem pokrila s plastenkami. Danes pa sem ubrala drugo taktiko, za katero mislim, da bi morala biti super.
Za sajenje sem uporabila škatle od jajc. Vsaki posodici sem izrezala dno, škatle položila v naprej pripravljeno brazdo (na dno sem nasula malo dobre zemljice, vse zalila), jih dobro pritisnila ob podlago. V vsako skodelico sem natrosila nekaj semen in jih pokrila s ščepcem zemljice. Dobro potlačila.

V vmesne "štrclje" škatle sem zapičila lesene palčke iz kitajske restavracije (še dobro, da jih vsakič odnesem s seboj :lol: ), v vsako škatlo po dve in čez vsae skupaj položila mrežico (v ta namen sem žrtvovala nekaj Sparovih mrežic za sadje/zelenjavo) in robove dobro zatalačila ob rob škatel in vse robove dodobra zasula z zemljo. Tako, upam, da polžki ne bodo mogli do korenjevega drobiža, ki jim gre tako v slast. Vse skupaj sem na koncu pokrila s pokrovi od škatl.

Srčno upam, da sem pomislila na vse in, da se bo strategija dobro obnesla.

Slika Slika Slika Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Inovativno! :idea:
Odgovori