Sejala sem ga že januarja in peteršilj, oba odlično vzklila pokrita s kopreno, nato loki in nato plastika.
na njivo sem oboje sejala prejšnji vikend in pokrila s kopreno.
Korenje - Daucus carota L.
-
živa
- Kraj: Žiri-NM
-
brbr
Re: Korenje - Daucus carota L.
Danes sem posejala drugo vrsto korenja. Prvo vrsto, sejano 16.3., sem proti mrazu in kasnejšim polžem pokrila s plastenkami. Danes pa sem ubrala drugo taktiko, za katero mislim, da bi morala biti super.
Za sajenje sem uporabila škatle od jajc. Vsaki posodici sem izrezala dno, škatle položila v naprej pripravljeno brazdo (na dno sem nasula malo dobre zemljice, vse zalila), jih dobro pritisnila ob podlago. V vsako skodelico sem natrosila nekaj semen in jih pokrila s ščepcem zemljice. Dobro potlačila.
V vmesne "štrclje" škatle sem zapičila lesene palčke iz kitajske restavracije (še dobro, da jih vsakič odnesem s seboj
), v vsako škatlo po dve in čez vsae skupaj položila mrežico (v ta namen sem žrtvovala nekaj Sparovih mrežic za sadje/zelenjavo) in robove dobro zatalačila ob rob škatel in vse robove dodobra zasula z zemljo. Tako, upam, da polžki ne bodo mogli do korenjevega drobiža, ki jim gre tako v slast. Vse skupaj sem na koncu pokrila s pokrovi od škatl.
Srčno upam, da sem pomislila na vse in, da se bo strategija dobro obnesla.

Za sajenje sem uporabila škatle od jajc. Vsaki posodici sem izrezala dno, škatle položila v naprej pripravljeno brazdo (na dno sem nasula malo dobre zemljice, vse zalila), jih dobro pritisnila ob podlago. V vsako skodelico sem natrosila nekaj semen in jih pokrila s ščepcem zemljice. Dobro potlačila.
V vmesne "štrclje" škatle sem zapičila lesene palčke iz kitajske restavracije (še dobro, da jih vsakič odnesem s seboj
Srčno upam, da sem pomislila na vse in, da se bo strategija dobro obnesla.

- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Re: Korenje - Daucus carota L.
Inovativno!