Paradižnik 2026
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Re: Paradižnik 2026
Letos sem paradižnike in papriko sejala 28.marca, osem sort. V šestih dneh so štirje vzklili, paprika v osmih (moje domače seme, izvor Brbr, s tržnice). Ostali se še obotavljajo.
-
copatka
- Kraj: Radegunda, Golte
A ima mogoče kdo odveč kakšno sadiko Galapagosa? Noče mi kaliti in tako ga obožujem.
Lani je bil bolj bogi in nimam lanskih semen, sejala sem mogoče prestare. Zelo bi bila hvaležna, da si spet obnovim to sorto.
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Sadik ne, ga ne sejem več (predroben, v mojih pogojih občutljiv na plesen), pač pa imam semena iz leta 2022. Če prideš v torek na klepet, jih prinesem, če ne pa pošljem po pošti. V tako toplih dneh, kot jih obetajo, bodo mimogrede vzklili in nadomestili precejšnji del razlike do onih, ki si jih "zimsko" sejala.
-
copatka
Muha, hvala! Semena iz istega leta imam tudi še jaz. Jih bom danes posejala, mogoče bodo res klili, čeprav z zamudo. Ta Galapagos mi vedno nekaj nagaja.
Noče razumeti, kako zelo ljub mi je. 
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Daj ga kalit na toplo, danes, pa prej ga namoči, med papirne brisače vsaj nekaj semen. Če do torka zjutraj ne bo pokazal znakov kalitve, lahko muha svoje prinese na kavo-klepet. Prevzamemo, ....
-
copatka
Ok, hvala lepa obema! 
-
copatka
Takole sem se lotila svojih Galapagos semen. Na mokre kozmetične blazinice sem dala vse možne oblike teh paradajzkov (ja, včasih so imeli špičke na bolj hruškastih oblikah), jih pokrila s folijo in dala na toplo. Pa da vidimo čez par dni! Ni vrag, da bo kakšen vzklil.

Sem pa o njih prebrala en zanimiv članek, da opažajo, da so se začeli "de-evolving". Če se vam ljubi prebrati: https://news.ucr.edu/articles/2025/06/2 ... e-evolving

Sem pa o njih prebrala en zanimiv članek, da opažajo, da so se začeli "de-evolving". Če se vam ljubi prebrati: https://news.ucr.edu/articles/2025/06/2 ... e-evolving