Par dni ni bilo nič od nje, nato pa so se začeli zbirati v bližini, a se hudiči še na lepljivo ploščo težko prilepijo.
Smrdljivci, kar je preveč, je preveč
-
platar
Re: Smrdljivci, kar je preveč, je preveč
Hja jaz sem kupil feromonsko vabo zanje, zraven sem postavil kar rumene lepljive plošče, ker je prozorna priložena vabi draga kot bi bila zlata.
Par dni ni bilo nič od nje, nato pa so se začeli zbirati v bližini, a se hudiči še na lepljivo ploščo težko prilepijo.
Če se dotaknejo le z nogami je velika verjetnost, da bodo nemoteno odšli z nje, malo bolje je če se ujamejo s krili, ker je večja površina se tako le ugonobijo. Sem pa preventivno poškropil paradižnik in papriko s pripravkom na osnovi Neem tonica 15ml in cimetovega ekstrakta, cca 10 kaplic na 1l mlačne vode, kateri sem dodal še par kapljic detergenta. Pa da vidimo, zaenkrat ni videti, da bi se zbirali na paradižniku, ima pa zato ribez ogaben okus
ampak naj kar ostanejo tam...
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Re: Smrdljivci, kar je preveč, je preveč
Domnevam, da jih odganja koriandrov (kot tudi bršljanov) vonj. Tega pa na sosednjih rastlinah ni, razen, če iz njiju naredimo škropivo in poškropimo vse rastline, ki jih želimo zavarovati.
Računati pa je treba, da prvi dež škropivo spere in je treba zadevo ponoviti. Jaz bom pripravila škropivo, čim se bodo pojavili v večjem številu. Saj "naši domači", zeleni in rjavi šuštarji, niti ne naredijo tako zelo velike škode (razen smradu) hujši so "priseljenci". Podobno, kot s polži. Dokler smo imeli le domače slinarje, ni bilo hudega.
Računati pa je treba, da prvi dež škropivo spere in je treba zadevo ponoviti. Jaz bom pripravila škropivo, čim se bodo pojavili v večjem številu. Saj "naši domači", zeleni in rjavi šuštarji, niti ne naredijo tako zelo velike škode (razen smradu) hujši so "priseljenci". Podobno, kot s polži. Dokler smo imeli le domače slinarje, ni bilo hudega.