Murva - Morus
- Seasmoon
- Kraj: Obala
Re: Murva - Morus
Meni murve niso ne vem, kako všeč. Imajo tak voden okus. Nič posebnega. Govorim za bele. Črne pa ne vem, kakšne so.
Life is like a game ... play it ...

-
mravlja
Poizkusi kakšno sortno... bele, črne, rdeče...
Pri sosedih, tam čez mejo, je verjetno obilo izbire, čas pa zdajle tudi pravi. Če boš šla v "akcijo", pa še nam kaj napiši.
Pri sosedih, tam čez mejo, je verjetno obilo izbire, čas pa zdajle tudi pravi. Če boš šla v "akcijo", pa še nam kaj napiši.
-
mfranc
- Kraj: Ljubljana
Bela murva je pa res najslabša možna "referenca" za murve. Zobal (pa bolj po malem, bljak) sem jo v Makedoniji, takrat še ni bila Severna,
leta 1965 sem doli služil vojaški rok.
Tako mi je padla čisto iz radarja možne nabave; sedaj vidim da je kar zanimiva, s plusi in minusi ...
leta 1965 sem doli služil vojaški rok.
Tako mi je padla čisto iz radarja možne nabave; sedaj vidim da je kar zanimiva, s plusi in minusi ...
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
Zelo dobra izkušnja z Illinois everbearing.
Zdaj je to že kar solidno drevo (recimo 4 x 4 x 4 m), raste povešavo, vendar ne tako zelo kot japonska gorska murva (m. bombycis), plodovi so solidno veliki (3-4 cm), okus v polni zrelosti zelo dober, malo pred tem pa sladko-kisel kot pri gorski, vendar nikoli "nikakršen" kot pri beli.
Načeloma je to križanec med rdečo in belo murvo.
Ali bo res rodila celo poletje, še ne vemo.
Zdaj je to že kar solidno drevo (recimo 4 x 4 x 4 m), raste povešavo, vendar ne tako zelo kot japonska gorska murva (m. bombycis), plodovi so solidno veliki (3-4 cm), okus v polni zrelosti zelo dober, malo pred tem pa sladko-kisel kot pri gorski, vendar nikoli "nikakršen" kot pri beli.
Načeloma je to križanec med rdečo in belo murvo.
Ali bo res rodila celo poletje, še ne vemo.
-
mfranc
- Kraj: Ljubljana
Crtj, kako pa si z Gerardi Dwarf? Moja se je doslej z vsemi štirimi upirala rasti
.
- crtj
- Site Admin
Ga ni v našem sadovnjaku. Bodo pa kot kaže dodatne Illinois, ker sem skušal upogniti eno solidno vejo in mi je ostala v roki...
-
brbr
Pred nekaj dnevi je bila na TV oddaja o sviloprejstvu. Lep oddaja, v kateri je nastopala tudi naša Mialan, ki se ukvarja z gojenjem sviloprejk... Poklon.
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Brbr, poveš kaj več, prosim. Kdaj, kje, naslov,.....to bi pa rada videla.
- crtj
- Site Admin