Prvo rundo nizkega dam vedno v toplo gredo. Prav lep je tam, visok sicer šele 10 cm. Vreme ga pokritega ne moti prav nič. Druga runda gre v zemljo v sredo, že čez mesec pa skoraj ne bo razlike med njima...
Tudi moj šele začenja cveteti. Ampak bi raje videla, da bi še malo počakal. Lani je bil v taki vročini v polnem cvetju, a strokov ni bilo praktično nič.
Moji so komaj dobro vzklili. Pozna sem, ni kaj, je bila stiska s prostorom, tako da sem ustanovila novo gredico. Do naslednjega leta imam prepoved delanja novih gredic
GrGr napisal/-a: ↑Sr Avg 05, 2026 10:10 am
Moj fižol dobi malo sonca in zalit je vsak dan. Pridelka letos skoraj ni, vsa leta vrtnarjenja do letos pa ga je bilo obilo >> res je problem vročina. Sterilnost cvetov, odpadanje cvetov, pomanjkanje cvetov, kuhanje in sušenje listov pa verjetno še kaj. Kako pa opraševalci in živali nasploh tole preživijo, se mi pa sanja ne
muha napisal/-a: ↑Sr Avg 05, 2026 11:02 am
Moj Trionffo Violetto je dosedaj dal kar spodoben pridelek, je pa bilo stročje zadnje runde precej bolj leseno, čeprav brez nitk.
Dobil je senčilno mrežo, listje se dobro drži, cvetje pa sem in tja na posameznih preklah na srednji tretjini. Zmerno zalivan, zastirka.
Barianec, brez senčilne mreže, v delni senci hiše, pričenja s cvetenjem, ali bo kaj iz tega, bom še videla. Zastirka, zmerno zalivan.
Oba sem že trikrat poškropila s CalPhosom, ki naj bi pomagal pri razvoju plodov in z aminokislinami za blaženje stresa.