Česen 2026

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Re: Česen 2026

Odgovor Napisal/-a copatka »

Tudi mene vsako leto presenetijo razno razni pozabljenčki. Letos na ene pol m2 zgledno rastoči in prav lepi česni, za katere se mi niti ne sanja, kako so se znašli tam. :lol: Sploh se ne spomnim, da bi tako daleč stran od ostalih sploh kdaj sadila karkoli od česna. :roll:
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Muha, Copatka, pri meni se takile drobnejši po navadi izredno dobro skladiščijo. A vidve tudi opažata kaj podobnega?
Sicer pa en velik HVALA Copatka in Brbr. Zgolj in samo na podlagi vajine debate tu na Gartlcu sem danes popoldne, kljub hudi soparni vročini populila ves česen razen petih s pski in ga spravila na suho. Po nekaj urah pa dež. Se mi kar samo smeje. Česen je suh pospravljen z vrta, dež pa zaliva zemljo za naslednjo saditev/sejanje.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Včeraj sem pobrala še gredo česnov s cvetnimi stebli. Šlo je kar hitro, so se rastline še lepo pulile brez uporabe vil. Je bil pa skrajni čas za pobiranje, ovojnice so že začele črneti in ene tri glavice so že razpadle. No, zdaj je vse že lepo obešeno in se suši.
Velikost glavic je kar solidna, tako sem s pridelkom zadovoljna. Le zarodni čebulčki, se mi zdi, so bolj drobni in bom težko nabrala dovolj kvalitetnega materiala za vzgojo dobrega semenskega česna...
Odgovori