Paradižnik 2026
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Re: Paradižnik 2026
Rastlinjaki so primerni samo za zimo, pomlad in jesen. In pa za deževna in hladna poletja. V poletnih vročinskih valovih je rastlinam v njih prevroče. Posledica je odpadanje cvetov in seveda večje pomanjkanje kalcija. Če je v zraku veliko vlage, paradižniki v rastlinjaku tudi pred plesnijo niso varni. Mi smo letos, ne vem kako, sredi junija pozabili namestiti senčilne mreže
in pravkar mož in sin to napako popravljata. Tako da je poleti treba imeti odprto vse, kar se da, pa obvezno senčilno mrežo.
-
aladin
- Kraj: radovljica
- Kontakt:
Ko se zares primejo in ko nočne temperature ne padejo več dosti pod 10 stopinj zvijem stranske stene tako, da ostane samo še streha.
Mreža od letos dalje poskrbi, da vršičkov ne pojejo srne.
Mreža od letos dalje poskrbi, da vršičkov ne pojejo srne.
-
brbr
Kot sem že enkrat napisala, letos nekaj paradižnikov poizkusno gojim brez opore. Polegli so se po tleh, ki so na debelo prekrita s senom. Da ne bi bili ob dežju predolgo mokri, sem jim nastavila loke, preko katerih v primeru dežja napnem folijo.
Zaenkrat jim gre kar dobro. Le dva ploda sta bila opečena in sta propadla. No, zdaj vidim, da je opečen še eden (z iste rastline). Izgleda, da je na senu bolj vroče kot v zraku. En paradižnik pa rdeči. ta je prvi izmed vseh, ki rastejo na vrtu.

Zaenkrat jim gre kar dobro. Le dva ploda sta bila opečena in sta propadla. No, zdaj vidim, da je opečen še eden (z iste rastline). Izgleda, da je na senu bolj vroče kot v zraku. En paradižnik pa rdeči. ta je prvi izmed vseh, ki rastejo na vrtu.

-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Ja, brbr, najbolj vroče je prvih 5 cm v zemlji in nad njo.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
In pod stropom neprevetrenega rastlinjaka.
brbr: zelo me zanima , kako bo šlo tole brez opore daljnoročno.
brbr: zelo me zanima , kako bo šlo tole brez opore daljnoročno.
-
brbr
Glede vročine sem mislila, da seno (svetla barva) odbija svetlobo in se zato manj segreva...
Tudi mene zanima, kako se bo končalo. Bom poročala, tako o uspehu, kot o neuspehu.
Tudi mene zanima, kako se bo končalo. Bom poročala, tako o uspehu, kot o neuspehu.
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
-
Andrej Banko
- Kraj: Domžale