Ja, pardon, vsi so F1, Phantasia F1 pa so edine kupljene sadike, iz kmetijske zadruge - kupila sem jih, ko so moji izgledali še precej zanikrno in sem hotela imeti "back-up plan".
Ostali so vsi vzgojeni iz semena in so imeli težko otroštvo!
Paradižnik 2026
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Re: Paradižnik 2026
Danes se mi je zdelo, da je spet nekaj zrelih paradižnikov in da bom mogoče nabrala prvo gajbico za predelavo v kečap. Potem pa sem nabrala kar tri, pa še enajst več kot 10 paradižnikov za fermentiranje semen. Ker mi je že to vzelo nekaj časa, sem jih pa še razpostavila po mizi za gasilsko fotografijo.
Zdaj se kuhajo, kar ni šlo v vse tri lonce, pa bom porabila za kosilo, pa še za jutri bo ostalo.

- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Čestitke!
Kako bo šele naslednji teden, ko nastopi vročina. Komaj sproti jih bomo obirali. Če pa zaradi vročine morda ne bo novih nastavkov plodov, tudi ne bo tako hudo. Večina paradažnikov rabi okrog 60 dni od cveta do ploda. Iz minulih hladnejših dni bo torej "zaloge" še vse do konca septembra, potem pa itak prave sezone ni več.
Kako bo šele naslednji teden, ko nastopi vročina. Komaj sproti jih bomo obirali. Če pa zaradi vročine morda ne bo novih nastavkov plodov, tudi ne bo tako hudo. Večina paradažnikov rabi okrog 60 dni od cveta do ploda. Iz minulih hladnejših dni bo torej "zaloge" še vse do konca septembra, potem pa itak prave sezone ni več.
- Plamenka
Hvala! Nekaj zadnjih let so v začetku odpadali cvetovi in so bili prvi plodovi zato kasneje. Letos tega ni bilo. Ker se dnevi krajšajo, upam, da tudi v tokratnem vročinskem valu ne bo in kakor praviš, zaloga je, potem pa se bo sezona počasi zaključevala.
-
copatka
- Kraj: Radegunda, Golte
O, kako lepo, Plamenka!
Midva bova danes pojedla prve češnjevčke. 
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
- Plamenka
Naj vama teknejo, Copatka!