Kruh iz pečice na vroč zrak - air fryerja

Odgovori
iskra
Kraj: Lokev , Boa , Vinica

Kruh iz pečice na vroč zrak - air fryerja

Odgovor Napisal/-a iskra »

Oddeljene iz teme "kavica"

------------------------------------------------------
Lpmami napisal/-a: Sr Avg 12, 2026 9:08 am i: sveže pečen dišeč kruh iz cvrtnika na vroč zrak,
Izdaš recept ?
Temu kruhu iz trgovine ni za več za zaupati...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Re: Kavica za dobro jutro

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi jaz ga pečem. Edina razlika od klasične pečice, da ga na dobri polovici peke obrneš, da se speče še spodaj. Testo poljubno, le naštudirati moraš velikost glede na velikost tvoje pečice. Kakršnekoli mešanice mok, tudi dodana semena, orehi,...
Sem pekla tudi potičko v malem glinastem modelčku iz mojih otroških dni, na polovici peke sem vzela potičko iz modela in spekla do konca brez modela. Kot narisana je bila.
Sicer pa, vaja dela mojstra, le loti se.
iskra

Hvala za informacijo.Torej ga vzhajaš in vse ostalo kot da ga pečeš v pečici?
Še približna razlika med "štruco" in cvrtnikom' 1/2 2/3 ali kaj podobnega ?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Moj način. Postavim suh kvas iz Eurospina, cca 1/3 vrečke ( v škatli je 6 vrečk, 0.79€), malo vode, sladkorja in moke, da se naredi kvasec. Ta kvas je v kroglicah in ga ne moreš direktno zamesiti v testo, ker ne razpade. Potem dodam moko in vodo, cca 30 do 35 dag. Vse delam na oko. Zmešam kar z lopatko, da je zmes enotna. Pokrijem. Imam vzhajalno skledo, pvc. Čez kake 20 minut premesim, kakor kdaj, s kuhalnico ali roko. Malo posujem s semolo ali ostro moko. Vzhajam, odvisno od temperature, tudi čez noč. Spet premesim in naredim hlebček. Dam na peki papir, posut z ostro moko, sicer se testo rado prime, običajno v mrzel fryer, na cca 170 za 20 minut, obrnem, spet cca 20 minut. Če je hlebček visok, podaljšam za kake 10 minut, včasih obrnem, odvisno, kje je manj pečen.
Super se spečejo tudi kakšne hrenovke, zavite v testo, jih namažem z gorčico.
Imam rada debelo skorjo. Tudi nezarezan kruh običajno ne poči ob strani. Imam en star fryer od Delimana, čisto preprost, le nastavitev temperature in časa.
Mimogrede, če ne veš. Super se "skuhajo" jajca na suho. V trdo ali mehko, kar tako položene v pečico.
Pa zdaj sem sprobala cel krompir, neolupljen dobi en tak okus, ki spominja na pečenega v foliji v žerjavici.
Skratka, poskušam marsikaj. Za 1 osebo mi je postal nenadomestljiv.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Re: Kruh iz pečice na vroč zrak - air fryerja

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Jaz sem zelo zadovoljna z njim. Pečem za eno ali dve osebi, kaj piščančjega sem tudi že za več.
Za posamezno peko najprej malo preskušam temperature in čas.
Zame je veliko vredno to, da si z navadno pečico ne pregrejem kuhinje in da za manjše količine ne kurim velike pečice.
Pa še v pomivalcu se lepo pomije.
iskra

Re: Kruh iz pečice na vroč zrak - air fryerja

Hvala kar nekaj koristnih nasvetov :D Bo treba začet eksperimentirati.
Še za kak mlinček pogledam pa bo vedno sveža moka,
Odgovori