Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vrtnice vzpenjavke in klematis

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Sem imela v spominu, da je nekaj v Lidlu, pa sem zgrešila - bi si vsaj ogledala, kaj imajo. Twisted Evil V Hoferju sem zadnjič kupila Jackmanii in Hagley Hibrid. K vrtnicam, čeprav bi mi bilo všeč, se ne upam kombinirati, ker imamo veliko vlage in se bojim, da bi se bolezni še lažje razširjale. Če pa bi, bi pa po trenutnem navdihu. Na primer k oranžnim rumen ali temno moder clematis, k rumenim bel ali vijoličen, k roza bordo clematis...
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Plamenka, jutri imajo odprto pri Lidlu. Mogoce se pa kaj najdes.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala. Bom res šla pogledat.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Nekateri moji, večinoma mlade sadike, že cvetijo.

Tale raste ob Mme. Isaac Pereire:

Za Agnes

in s Tempi Moderni in Tchaikovsky

_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Garden-ja nasmejala si me. o klematisih nimam pojma, ena dva ali tri celo imam a lani niso nič cveteli, seveda, ker jih nisem obrezala. letos mogoče kaj bo.

glede kombinacije barv vam svetujem, ker je lepo napisano, da preberete na strani s naslovom; kombinacija barv na vrtu, kombinacija barv. tudi škodi ne načrt vrta ali nekaj takega. v vsakem primeru bodite drzni in ustvarjalni. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Garden-ja ti imaš pa že lepe kombinacije..., pa še več jih bo Very Happy
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Koliko časa pa povprečno traja flor klematisa?
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

moja dva klematisa sta "začasno" bila posajena ob staro slivo. lani je bila dodana vrtnica New down in spredaj en mičken grmiček z belimi cvetovi (izgubila sem nalepko). naj bi ta vogal s temi rastlinami osvetlila. a slivo smo porezali in še nekaj drugih vej tako, da ta funkcija "veliko bele" barve ne fumkcionira tako kot je bilo mišljeno. pa še opleto ni.

klematisi; prvi -pajkasti- izredno močno in daleč diši, rekla bi nekako turško. drugi beli velik cvet sploh nima vonja.

mogoče najdem kje še 3-tjega. lpvoda

PS: ker se cvetovi ne odpirajo istočasno mislim, da cvetenje traja kar lep čas._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Voda tole prvo pa ne vem, ce je klematis.
A ni to kovacnik?_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Prav gotovo je kovačnik (Lonicera), tak raste pri nas v naravi (in na moji jablani Laughing )._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori