Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rdeča pesa - Beta vulgaris

Odgovori
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Letos sem pa pohitela in je že zunaj Cool . Sejala sem jo na veliki četrtek.

Irena
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Jaz tudi, že dve rundi sta zunaj, včeraj sem še v plato sejal... upam, da bom to sezono podrl osebni rekord v količini pridelane rdeče pese... poleg sprotne porabe je namen poskrbeti še za celo zimo.
Čudovita zelenjava je, pa še ena najljubših po vrhu.
Irena

Enako Zuf.

Irena
Irena

Prva runda rdeče pese danes pobrana, oz. ko sem rečila rdečo peso, sem taveliko pobrala. Ostalo pa še čakam, da zraste.

Irena
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Rdečo peso z visoke grede smo že nekajkrat jedli. Bila je zelo okusna. Za ozimnico je ne mislim gojiti, sem jo pa še dvakrat sejala na drugih mestih, ker bi rada dalj časa jedla mlado.
Meni se zdi, da ji tole vlažno in toplo vreme zelo prija. V lanski vročini in suši je delala zelo slabo, tako sejana kot iz kupljenih sadik._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Irena

lpmami, paše tole vreme pesi. Mlado tudi mi že nekaj časa jemo, si stiskamo sok. Če bo tako naprej, pa lahko malo ozimnice dobiš Very Happy .

Irena
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Kako si pripravite sok, oziroma kako v jedi?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Imam tisti Power đuser (nisem doma in ne znam napisat pravilno) in s tem sočim po jutrih rdečo peso+korenje+karkoli je še ali pa samo to. Drobiž od rdeče pese in korenčka nič ne zavržem, vse imam za sok. Vedno delam sproti. Prode ven bistri sok.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Irena

Letos je noja pesa neobglodana začuda od srn in precej hitra.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha

Irena
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Je že kar dolgo od (lanske) zadnje objavi v tej temi - pa začnimo spet od začetka.

Sejančki rdeče pese v družbi z zeleno kolerabico_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori