Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vrtnice vzpenjavke in klematis

Moderator: Melona

voda

Odgovor Napisal/-a voda »

o ja, ja. popolnoma imate prav punce. ta prvi je kovačnik. a sem že tam, da ne ločim rastline? kdo bi vedel? saj tudi pri meni rastejo v gozdu samo v rumeno roza. ma sem smotana... lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Nic hudega, naj ti kar veselo uspeva. A ti cveti ze zdaj?
Pri meni so se odprli stevilni klematisi, bom kasneje poslikala._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Garden-ja

Tale sicer se nima poleg vrtnice, jo bo pa, ko zrase, imel, in to nic manj kot Constance Spry. Srobot je Twilight, ki bi sicer moral biti sinje moder vendar je na sreco lila.
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.

Potem je ze prej omenjen Mrs Bateman, ki je za Tchaikovsky

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.

letos je manj kosat, ker ga ze par let nisem obrezala in zdaj se vidi, da cveti na zgornjih, mladih vejah, spodaj pa je suho. Se se ucim.

En viola, bi morala pogledat v shranjene etikete, poleg Ghislaine de Feligonde,

In se en krasen, moder in ogromen, poleg Honorine de Brabant

ime je spet med zapiski pa tega tule, poleg Mme Isaac Pereire tudi.

Pa ta, Poezija, ni tisti tvoj Hakuokan ali kaj je ze, kot sem mislila, je se bolj poln in manj vijola.

Pa Heagley Hibrid poleg burbonk

pa se en pisan skupaj z American Pillar

in skupaj z Veilchenblau

Na zadnji slikah se lepo vidi, koliko slabse clematis uspeva, ce je posajen z bohotno vrtnico skupaj._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

noro lepo.

No, tale moj je vsajen pol metra stran, nič "tretiran", ker nisem lani niti vedela, da je treba kaj narest, saj se je pozimi posušil.

_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
voda

Garden-ja zelo lepi klematisi in tudi meni všečne kombinacije. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Garden-ja

Bobolino, a te tisti, ki ima prasnike malo roza? Lep je.

Voda, ti si samo prijazna, ene par kombinacij celo mene bode v oci. Laughing Se dobro, da nekateri klematisi ne cvetijo hkrati z vrtnicami._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Je. Saj sem zadnjič našla njegovo ime, pa sem pozabila, moram najt. Ja, me spominja na vrtnice z roza prašniki._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Garden-ja ti jih pa že imaš celo četo Very Happy . Tisti poleg Mme. I.P. me spominja tudi na enega, ki sem ga jaz sedaj naročila, Belle of Taranaki, nisem pa prepričana, če je enak...
voda

Garden-ja, to je zaradi tega da me enkrat spustiš med tvoje cvetoče lepote. in tako usput, čisto drugače je doživeti kombinacijo na mestu samem kot jo opisovat ali slikat. za tem stojim enako kot kamen. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Garden-ja

Voda, dobrodosla, ampak cimprej, ker cez dva tedna se bo ze vse usuvalo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Odgovori