Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2015
Verjetno res ni slabo pustit kakšen močan zalistnik, čeprav naj bi odžirali hranila ostalim delom rastline in plodovom.
Lansko leto sem pustil en češnjevec rasti brez poseganja v zalistnike in je zrasel 2m širok grm z ogromno plodov na njemu. Samo malo več hranil in vode potrebuje pa liste je treba obtrgavati da ni pregosto.
Lansko leto sem pustil en češnjevec rasti brez poseganja v zalistnike in je zrasel 2m širok grm z ogromno plodov na njemu. Samo malo več hranil in vode potrebuje pa liste je treba obtrgavati da ni pregosto.
aladin je napisal/a: |
Jaz imam letos zelo kilave flance, pojma nimam kaj sem naredil narobe (lani so mi lepo uspele). Zato bi se priporočal za kakšne viške če jih bo kdo stran metal. Otroci posebej navijajo za bolj sladke češnjevce. |
aladin, če do LJ prideš, lahko prispevam kaj od tega:
- Aladdin's Lamp
- Vintage wine
- TT rumen
- Tigarella
- Tomaccio
- Striped cavern
- pa še kak liči tomato
- pa še kaj andskih jagod
Stran ne bom metala za forumskega kolega se pa že kaj najde
vse te paradižnike imam letos prvič, zato me ne spraševat kakšni so
Je že kdo probal ta sistem. Jaz letos prvič nekaj testiram.
http://www.gardeningknowhow.com/edible/vegetables/tomato/growing-tomatoes-upside-down.htm
http://www.gardeningknowhow.com/edible/vegetables/tomato/growing-tomatoes-upside-down.htm
Letos želim preizkusiti, kako se bo pri meni obneslo, da paradižnikom namesto kolov za oporo navijem vrvico. Zaenkrat kaže dobro, bomo videli kako bo, ko bodo sadike polne plodov.
Me je pa presenetila prva bunkica Iva's Sweet White, že ob sajenju je bila na rastlini. Pa prej nisem sploh opazila, ko so sadike bile še v lončkih.
Me je pa presenetila prva bunkica Iva's Sweet White, že ob sajenju je bila na rastlini. Pa prej nisem sploh opazila, ko so sadike bile še v lončkih.