Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2015
Glede na to, da mi na vrtu čiliji ne grejo nikamor v višino, rast, cvetenje... sem se včeraj razpi... in jih nekaj pobral ven, nabasal v teglce in substrat. Upam, da bo kaj uspelo, ker tista revščina na vrtu je bila zelo švoh...
In še - spraševal sem za barvo lemon dropa. Je mogoče da zamenja barvo v primeru da ne gre za čisto sorto?
In še - spraševal sem za barvo lemon dropa. Je mogoče da zamenja barvo v primeru da ne gre za čisto sorto?
-
luna tramte je napisal/a: |
Kaj bi lahko bilo ? Na enem čiliju v loncu so se mi začeli vrhnji listi gubati in jih je začelo vlečti skupaj. Hvala lepa.... |
listne usi zelo mozno, dobro poglej pod liste, ki so napadeni in bliznji okolici.
bodo verjetno male rjave pikice, lahko tud bele, crne, rdece pa nevem kaksne se.
sem mel izkusnje s tem, osebno bi tud locil lonec, ki je napaden od ostalih, da se cimmanj razpasejo
Tudi pri meni so se začeli mladi listi nekaterih rastlin gubat in zvijat.
Sem fejst pogledal če so uši, pa ni bilo vidit. Kaj bi še lahko bilo?
Tudi neki čudni rjavi fleki in pike se pojavljajo ponekod. Upam da ni udarila spet bakterija, samo čudno ker rastline niso bile vlažne. Šprical sem samo z Neem tonicom in ali je možno da so to ostanki le tega na listih?
Sem fejst pogledal če so uši, pa ni bilo vidit. Kaj bi še lahko bilo?
Tudi neki čudni rjavi fleki in pike se pojavljajo ponekod. Upam da ni udarila spet bakterija, samo čudno ker rastline niso bile vlažne. Šprical sem samo z Neem tonicom in ali je možno da so to ostanki le tega na listih?