Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Muca kaka na vrtu

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Hvala vsem za številne in pestre nasvete. Trenutno bo najbolj izvedljivo odganjanje z naoljenimi cunjami._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Ko ravno debatiramo o odganjanju mačk z vrta, pa v vrtnarstvu Berlič (v Dravljah med pokopališčem in cerkvijo, čisto blizu Celovške) vidim tole rastlino:

Na velikem listu je pisalo, da je to rastlina proti mačkam. Prodajalka, verjetno ne vrtnarica, ni vedela imena, pa tudi nič navdušena ni bila videti nad mojim vprašanjem.
Je nisem kupila. Če jo kdo bo, naj poroča o (ne)uspehu, prosim._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

NadaP je napisal/a:
kako naj preženem sosedovo mucu iz vrta, da mi ne bi kakala na vrtu? hvala NadaP

Seveda pa naše (od nas forumašev) ne kakajo po tujih vrtovih ..... Cool Laughing_________________mfranc
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Mfranc, zagotovo samo tiste ne, ki jih nimamo Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Nazadnje urejal/a lpmami 06 Jun 2015 14:08; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lpmami, najbrž bo to mačja kopriva - coleus canina.

Skoraj desetletje nazaj so jo na veliko propagirali pod imenom spelji se Rolling Eyes, kot ponesrečen prevod angleškega imena pis off oz. pis away . Čeprav je bila rastlina pri nas že dolgo poznana, jo je vrtnarija Reš predstavila kot nekaj revolucionarno novega. Rolling Eyes

O učinkih ni bilo kaj dosti poročil. Odtod verjetno zadržanost prodajalke.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Pred leti, ko sem se s tem problemom še ubadala (sedaj smo se nekako dogovorili okoli teritorija), sem kupila sprej. "Naraven", na podlagi eteričnih olj. Meni je smrdel, mačkam pa očitno ne.
Bolj ko sem jim kljubovala, bolj sem imela občutek, da jim je tovrstna bitka pravzaprav izziv in da se mi kljubovalno postavljajo po robu.
Kot rečeno, skozi čas smo nekako "dosegli dogovor" (ne me vprašat kako, kar zgodilo se je; ko sem se vdala, da se ne grem več te borbe) in od tedaj imamo vsak svoj teritorij.
Čakam, da podoben dogovor sklenem še s polži. Wink
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Takšno rastlino sem kakšno leto nazaj kupila za sestro,v atrij so ji ves čas hodili mački. Učinek,razen tega,da je po več urah stanja te rože v avtu v njem obupno smrdelo in je bila vožnja grozna, vpliva na mačke ni bilo. Še vedno so bili redni obiskovalci.

Doma iščemo načine kako jih pregnati pa zaenkrat še ničesar. Parkiraš avto pod nadstrešek,stopiš direktno v mačji kakec... Greš okrog hiše imaš občutek,da je okrog in okrog hiše en velik mačji wc, vrt ni v nič boljšem stanju. To pokasiraš,če nimaš okrog hiše tlakovcev :s
Rastlinjak ima dodatno nameščena mrežasta vrata,da ne zahajajo več vanj in se lahko zrači.

Testirali že kup sprejev in ne vem česa že vse a očitno ni druge rešitve kot si delati stroške in jim fizično preprečevati to. Morda ne bi bilo slabo soseda vprašati za prispevke Very Happy in ne naš muc ne kaka pri sosedih,ker ga nimamo, za psom pa pobiramo in ga ne spuščamo Smile
Vem,da je malo grdo napisano ampak res se naveličaš tega.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Škoda, tole je pravzaprav tabu tema .... Rolling Eyes Rolling Eyes Cool

Pred leti sem bil začuden, ko mi je kolega, sicer zagrizen vrtičkar, omenil, da imajo doma muco. Na mojo "osuplost", mi je razložil, da je muca pravzaprav od žene.

Da pa se on ne razburja, ker muca gre tako in tako "razkopavat in kakat" na sosednje vrtove heheh Laughing .

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

En namig:
obstajajo pištolice na stisnjen plin, naboji so male kroglice, sila ni preveč močna in tudi, če zadeneš, živali ne rani in ne poškoduje (preizkušeno na lastni "podhrbtni blazini" Wink Laughing . Malo zapeče, to je pa tudi vse. Uporabno za neškodljivo odganjanje mačk in ptičev.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Poznano,redno videvam majhne rumene kroglice po vrtu,sosedov otrok strelja v znake in jih odbija naokrog Smile

Nimam srca streljati na žival, niso tako neškodljive te kroglice :(

Neka gospa je rekla,da je sama mačka pregnala tako,da je nanj vrgla cunjo,čakala ga je v zasedi in ko je prišel mimo vrgla nanj. Naj bi se tako prestrašil,da ga ni več na obisk.
Odgovori