Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Papaver somniferum - vrtni mak

juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

@venus; ... lahko je vzrok tudi težka zemlja s porušeno strukturo, saj seme ne more prodreti skozi zalepljeno skorjo. Nekaj takšnega se dogaja pri meni.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Melona meni jih je nekaj prišlo ven ta rdečih. Sem sejala v plastenke. Sedaj ga bom presadila v vrt in čakala na njegovo razbohotenje. Bom pa pazila, da se mi ne bodo zrele glavce razsule.
lpcinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Hvala vsem za odgovore. Mak sem sejala v zemljo za sejanje. V taksno sem sejala tudi zelenjavo. Tako, da to menda ni vzrok. Roza vrtni mak mi je lepo kalil. Sem ga pa letos zato posejala v loncek, ker so mi lani tistega, ki sem ga posejala spomladi direktno v zemljo, celega pozrli polzi. Zato sem hotela posaditi ze malo vecje sadike. Malo bom se pocakala. Mogoce pa prileze kaj ven.
Bom pac melonine slike gledala.

hočem
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Venus, pri meni se je spet sam zasejal po vrtu in je polno takih dvocentimetrskih. Če greš kdaj mimo, ti je na voljo. Zakaj ni kalil, nimam pojma nevem . Ti pošljem semena letos, pa ga posej proti jeseni, ko se sicer tudi naravno sam zaseje. Magari v kak lonec na balkonu, da bo na mrazu.
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Melona, saj sem ga lani jeseni posejala. Cez nekaj dni ga je bilo vse polno zunaj. Sedaj pa noce kaliti. Tisti je pa pomrznil. Lp Darja
Uporabniški avatar
Melona

Letos sta udarila hkrati.

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Kdor bo imel viške semen za prihodnje leto, se postavim v vrsto!!!
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Oba cvetova sta zelo lepa,rdeč pa je prav razkošen.
Uporabniški avatar
Melona

Če bosta semenila kot leta do sedaj, bo semena za eno manjšo plantažo Wink .
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Kate če te pot nanese na to stran lahko še zmeraj dobiš sadike.
Odgovori