Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zelje - Brassica oleracea L.
Hoj zuf, skoraj te nebi več prepoznal. Kje se gibaš?
Zelje bi skladiščil?
Poizkusi s plastifikatorjem. Pri meni se "listi" lepo ohranijo, morda bi bilo z glavami enako.
Poizkusi z betonom. Pred časom sem štemal starješi zid in sem notri našel še skoraj nov zamašek takratnega piva. Morda bi pa šlo.
Poizkusi s kletjo. Če zdrave hlave v grobem očistiš in jih postaviš v hladno klet ni vrag, da nebi ostale tri tedne. Morda kakšnega postaviš notri kar s korenino.
Ne vem, kaj pravite drugi? Več idej nimam.
Zelje bi skladiščil?
Poizkusi s plastifikatorjem. Pri meni se "listi" lepo ohranijo, morda bi bilo z glavami enako.
Poizkusi z betonom. Pred časom sem štemal starješi zid in sem notri našel še skoraj nov zamašek takratnega piva. Morda bi pa šlo.
Poizkusi s kletjo. Če zdrave hlave v grobem očistiš in jih postaviš v hladno klet ni vrag, da nebi ostale tri tedne. Morda kakšnega postaviš notri kar s korenino.
Ne vem, kaj pravite drugi? Več idej nimam.
Zeljne glave poberi zgodaj zjutraj , ko so se hladne, ocisti, stran porezi vecje stran strlece liste, pusti na suhem hladnem prostoru dva do tri dni, nato zavij v casopisni papir in pusti na hladnem. Meni se tako shranjene obnesejo do enega meseca. Res je, da nekaj izgubijo na kvaliteti (svezini), za enoloncnice in solato pa so se vedno cisto ok._________________CARPE DIEM
Mi lahko kdo pove, kaj stanuje v mojem zelju? Na srečo samo v par glavah, ampak mi vseeno ni všeč - vse je pokakano in zelo moram paziti pri ribanju, da nimam mesnega zelja .
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Saj se je meni tudi zdelo, pa nekako nisem mogla verjeti, da se naselijo v zelje namesto v zemljo . Torej pridelujem zeljni vermikompost! _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)