Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bučke - rahlo pikantne za zimo

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Bučke - rahlo pikantne za zimo

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
MARIJAV
Prispevkov: 1869
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Se oproščam, ker tole ne bo popoln recept, ko ga pridobim, ga bom z veseljem delila naprej. Iz Nemčije sem od ene starejše gospe dobila v dar kozarček vložnine, ki me je izjemno navdušila po okusu in načinu priprave. Na prvi ogled in "trančiranje" na krožniku, bi bile sestavine sledeče:
Bučke vsaj 90 %
Paprika
Čebula
gorčična semena
zelen poper
rdeč čili
sladkor
sol
kis in ????
Vse sestavine so narezane na izjemno drobne kockice (tako kot bi grahovo seme prerezal na štiri dele), v kozarček je vse skupaj zelo gosto natlačeno- zelenjavo praktično oblivajo le začimbe. Okus je meni fenomenalen, malo me spominja na tisto kupljeno sladko kislo kitajsko omako - ampak mnogo boljše. Tekstura zelenjave je hrustljava, še blanširano ne vem če je, ali pa mogoče le za čisto malo. Vse je čisto rahlo pekoče. Sem pojedla že veliko dobrih vložnin, ampak tole me je pa sezulo._________________Živeti na podeželju je najlepše!
notranjka
Prispevkov: 1473
Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Marija,a je podobno čatniju?_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
MARIJAV
Prispevkov: 1869
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ne vem, sestavine bi bile podobne, vendar bučke niso nič razkuhane. Ok, kot bi bil čatni zmešan med te nasekljane bučke._________________Živeti na podeželju je najlepše!
MARIJAV
Prispevkov: 1869
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Jupi, sem dobila recept iz Nemčije in ga z veseljem delim z vami. Jutri naredim prvo rundo iz dvojnih količin, sem si nocoj že vse manjkajoče sestavine kupila:

Fantastične vložene bučke

700 g bučk

150 g rdeče paprike

100 g čebule

100 g nektarin brez olupka

250 g želirnega sladkorja 2:1

200 ml belega vinskega kisa

1 žlička ostrih feferonov v prahu (lahko tudi 1 svež bolj pekoč narezan na drobno)

1 žlička gorčičnih semen

1 žlička soli

1 žlička vloženega zelenega popra

1 žlička kurkume ali curryja v prahu

Bučke, papriko, čebulo in nektarine narezati na zelo zelo drobne kockice (npr.kot bi grahovo zrno razdelil na 4 dele). Dodaš vse ostale sestavine, zavreš in na rahlo kuhaj samo 10 minut.
Vroče polni v razkužene manjše kozarčke.
Uporabnost:
- lahko kar z žličko zajemaš, ješ in uživaš v prekrasnem okusu
- lahko daš na kruh
- lahko uporabiš za prilogo k mesnim jedem
- lahko pogreješ in daš preko kuhanega riža
- in kar se pač spomnite.

Okus je (samo) podoben tisti kitajski sladko-kisli omaki z zelenjavo, ampak je tekstura teh bučk zelo gosta, kompaktna, želejasta, odlična. Še nikoli nisem jedla boljše vložnine!_________________Živeti na podeželju je najlepše!
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Jaz bi toile krstila za čatni in ga bom zanesljivo nardila, ne sicer jutri, ker nimam nektarin (ampak, bi bile tudi breskve OK), pa rdeče paprike.
bobolino
Prispevkov: 2342
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a bobolino »

To pa bo za sprobat! Metuljc, a ne, bo pasalo zraven nalovljenih rib Wink ..._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa, hrustljavo zapečene ribe, hrustljav domač kruh in tale dobrota, pa kozarček rujnega. victory
MARIJAV
Prispevkov: 1869
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

No, riba je še vedno v vodi, tale prva runda iz dvojne mase pa se že hladi. Okus je res točno tak, kot mora biti, le gospodinja v Nemčiji me je prekosila v rezanju na drobno Embarassed , sicer ne moti, ampak drugič se bom še bolj potrudila. Saj sem rezala in rezala in rezala, na koncu ugotovim, da bi moral biti košček vsaj še pol manjši
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tole naredim ob prvi priliki, bo vsaj "statusov" rezalnik spet imel kaj dela. Marija, tiste drobne kockice nemška gospodinja gotovo dela na mašinco.

Več o rezalnikih
Nazadnje urejal/a muha 07 Jul 2013 14:36; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori