Bučke - rahlo pikantne za zimo
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Bučke - rahlo pikantne za zimo
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 1869
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Se oproščam, ker tole ne bo popoln recept, ko ga pridobim, ga bom z veseljem delila naprej. Iz Nemčije sem od ene starejše gospe dobila v dar kozarček vložnine, ki me je izjemno navdušila po okusu in načinu priprave. Na prvi ogled in "trančiranje" na krožniku, bi bile sestavine sledeče:
Bučke vsaj 90 %
Paprika
Čebula
gorčična semena
zelen poper
rdeč čili
sladkor
sol
kis in ????
Vse sestavine so narezane na izjemno drobne kockice (tako kot bi grahovo seme prerezal na štiri dele), v kozarček je vse skupaj zelo gosto natlačeno- zelenjavo praktično oblivajo le začimbe. Okus je meni fenomenalen, malo me spominja na tisto kupljeno sladko kislo kitajsko omako - ampak mnogo boljše. Tekstura zelenjave je hrustljava, še blanširano ne vem če je, ali pa mogoče le za čisto malo. Vse je čisto rahlo pekoče. Sem pojedla že veliko dobrih vložnin, ampak tole me je pa sezulo._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Bučke vsaj 90 %
Paprika
Čebula
gorčična semena
zelen poper
rdeč čili
sladkor
sol
kis in ????
Vse sestavine so narezane na izjemno drobne kockice (tako kot bi grahovo seme prerezal na štiri dele), v kozarček je vse skupaj zelo gosto natlačeno- zelenjavo praktično oblivajo le začimbe. Okus je meni fenomenalen, malo me spominja na tisto kupljeno sladko kislo kitajsko omako - ampak mnogo boljše. Tekstura zelenjave je hrustljava, še blanširano ne vem če je, ali pa mogoče le za čisto malo. Vse je čisto rahlo pekoče. Sem pojedla že veliko dobrih vložnin, ampak tole me je pa sezulo._________________Živeti na podeželju je najlepše!
-
- Prispevkov: 1478
- Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am
Marija,a je podobno čatniju?_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
http://poosmiinpol.blogspot.com/
-
- Prispevkov: 1869
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Jupi, sem dobila recept iz Nemčije in ga z veseljem delim z vami. Jutri naredim prvo rundo iz dvojnih količin, sem si nocoj že vse manjkajoče sestavine kupila:
Fantastične vložene bučke
700 g bučk
150 g rdeče paprike
100 g čebule
100 g nektarin brez olupka
250 g želirnega sladkorja 2:1
200 ml belega vinskega kisa
1 žlička ostrih feferonov v prahu (lahko tudi 1 svež bolj pekoč narezan na drobno)
1 žlička gorčičnih semen
1 žlička soli
1 žlička vloženega zelenega popra
1 žlička kurkume ali curryja v prahu
Bučke, papriko, čebulo in nektarine narezati na zelo zelo drobne kockice (npr.kot bi grahovo zrno razdelil na 4 dele). Dodaš vse ostale sestavine, zavreš in na rahlo kuhaj samo 10 minut.
Vroče polni v razkužene manjše kozarčke.
Uporabnost:
- lahko kar z žličko zajemaš, ješ in uživaš v prekrasnem okusu
- lahko daš na kruh
- lahko uporabiš za prilogo k mesnim jedem
- lahko pogreješ in daš preko kuhanega riža
- in kar se pač spomnite.
Okus je (samo) podoben tisti kitajski sladko-kisli omaki z zelenjavo, ampak je tekstura teh bučk zelo gosta, kompaktna, želejasta, odlična. Še nikoli nisem jedla boljše vložnine!_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Fantastične vložene bučke
700 g bučk
150 g rdeče paprike
100 g čebule
100 g nektarin brez olupka
250 g želirnega sladkorja 2:1
200 ml belega vinskega kisa
1 žlička ostrih feferonov v prahu (lahko tudi 1 svež bolj pekoč narezan na drobno)
1 žlička gorčičnih semen
1 žlička soli
1 žlička vloženega zelenega popra
1 žlička kurkume ali curryja v prahu
Bučke, papriko, čebulo in nektarine narezati na zelo zelo drobne kockice (npr.kot bi grahovo zrno razdelil na 4 dele). Dodaš vse ostale sestavine, zavreš in na rahlo kuhaj samo 10 minut.
Vroče polni v razkužene manjše kozarčke.
Uporabnost:
- lahko kar z žličko zajemaš, ješ in uživaš v prekrasnem okusu
- lahko daš na kruh
- lahko uporabiš za prilogo k mesnim jedem
- lahko pogreješ in daš preko kuhanega riža
- in kar se pač spomnite.
Okus je (samo) podoben tisti kitajski sladko-kisli omaki z zelenjavo, ampak je tekstura teh bučk zelo gosta, kompaktna, želejasta, odlična. Še nikoli nisem jedla boljše vložnine!_________________Živeti na podeželju je najlepše!
-
- Prispevkov: 1869
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
No, riba je še vedno v vodi, tale prva runda iz dvojne mase pa se že hladi. Okus je res točno tak, kot mora biti, le gospodinja v Nemčiji me je prekosila v rezanju na drobno
, sicer ne moti, ampak drugič se bom še bolj potrudila. Saj sem rezala in rezala in rezala, na koncu ugotovim, da bi moral biti košček vsaj še pol manjši
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
![Embarassed](images/smiles/icon_redface.gif)
![](http://shrani.si/f/18/sZ/4KtqkLa8/p1010509.jpg)
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17579
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
Tole naredim ob prvi priliki, bo vsaj "statusov" rezalnik spet imel kaj dela. Marija, tiste drobne kockice nemška gospodinja gotovo dela na mašinco.
Več o rezalnikihNazadnje urejal/a muha 07 Jul 2013 14:36; skupaj popravljeno 1 krat
Več o rezalnikihNazadnje urejal/a muha 07 Jul 2013 14:36; skupaj popravljeno 1 krat