Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2015
Danes sem spet pripravljala bombice s sirčkom. Spiridon, si imel kar prav.
Ker seveda ne pečejo, sem jih čistila brez rokavic. Nato poizkusim prst - peče. Dam v usta dve semenci- kar dobro pečejo. Paprika sama pa še vedno nič.
Torej če ima kdo kakšno modro razlago. Kako je to mogoče, da semena pečejo, meso paprike pa ne. Pa so sigurno dovolj zrele.
Tele čiliji me res vedno znova presenečajo. Tudi to kako so polni, da če bo komu kaj primanjkovalo, naj se kar javi. Drugače sem pa družino preskrbela za naslednjih 20let :-)
Tako, zdajle pa na čili roštiljado. Še malo Pimientos de Padron na žaru. Se že veselim degustacije. Upam, da bo pridelek družbi všeč.
Ker seveda ne pečejo, sem jih čistila brez rokavic. Nato poizkusim prst - peče. Dam v usta dve semenci- kar dobro pečejo. Paprika sama pa še vedno nič.
Torej če ima kdo kakšno modro razlago. Kako je to mogoče, da semena pečejo, meso paprike pa ne. Pa so sigurno dovolj zrele.
Tele čiliji me res vedno znova presenečajo. Tudi to kako so polni, da če bo komu kaj primanjkovalo, naj se kar javi. Drugače sem pa družino preskrbela za naslednjih 20let :-)
Tako, zdajle pa na čili roštiljado. Še malo Pimientos de Padron na žaru. Se že veselim degustacije. Upam, da bo pridelek družbi všeč.
V tej vročini so nekatere sorte čisto ponorele; včeraj sem si za malico pripravil dve papričice Bulgarian Carrot - v primerjavi s habaneri, šala mala, sem si mislil ....
Ampak, trajna pekočina na ustnicah in jeziku, ki ni hotela izginiti
Zmogel sem enega in polovičko, več ni šlo . Res pa je ta sorta ena tistih, totalno "zmešanih", kar se odraža tudi pri podatkih za skovile.
Večinoma ga rangirajo nekje med 5,000 in 30,000 skovilov, vendar se najdejo podatki za 2.500 do 5.000 in 50.000 do 100.000 skovilov.
Pravi humorist med čiliji .
LP_________________mfranc
Ampak, trajna pekočina na ustnicah in jeziku, ki ni hotela izginiti
Zmogel sem enega in polovičko, več ni šlo . Res pa je ta sorta ena tistih, totalno "zmešanih", kar se odraža tudi pri podatkih za skovile.
Večinoma ga rangirajo nekje med 5,000 in 30,000 skovilov, vendar se najdejo podatki za 2.500 do 5.000 in 50.000 do 100.000 skovilov.
Pravi humorist med čiliji .
LP_________________mfranc